Αύξηση των μέτρων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΣΕ, μετά από ένα ακόμη κρούσμα καταστροφής σημαντικού σιδηροδρομικού υλικού του Προαστιακού στον Υποσταθμό της Κορίνθου. Συγκεκριμένα, εχθές συνέβη ένα ακόμη περιστατικό, κατά το οποίο και συνελήφθη ο δράστης επ’ αυτοφώρω, χάρη στην λειτουργία σύγχρονων τεχνικών μέσων παρακολούθησης και συντονισμένων ενεργειών με την Ελληνική Αστυνομία.

Το χθεσινό περιστατικό ακολούθησε μετά από αντίστοιχο συμβάν δολιοφθοράς μετασχηματιστή επίσης στον Υποσταθμό της Κορίνθου κατά το προηγούμενο Σάββατο, στο οποίο μάλιστα και αποδίδεται η διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού. Για περισσότερο από μία ώρα τα τρένα του Προαστιακού έμειναν ακινητοποιημένα σε Κόρινθο, Μέγαρα και Λιόσια, ενώ καταργήθηκε και ένα δρομολόγιο.

Σημειώνεται ότι έχει εκφραστεί, το τελευταίο διάστημα, από κύκλους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δυσφορία αλλά και προβληματισμός σχετικά με τις καθυστερήσεις των δρομολογίων που οφείλονται σε αντίστοιχα περιστατικά.

Όσον αφορά την χθεσινή σύλληψη, ασκήθηκε εναντίον του δράστη κακουργηματική ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου και ο ΟΣΕ δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.

Προκειμένου όμως να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία των δρομολογίων, ο ΟΣΕ, που είναι ο διαχειριστής της υποδομής, λαμβάνει τα εξής μέτρα:

1. Θα αναβαθμιστεί άμεσα το σύστημα ασφαλείας και παγίδευσης χώρων υψηλής τάσης σε όλους τους Υποσταθμούς Ηλεκτροκίνησης και εγκαταστάσεων ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής.

2. Ήδη υπάρχει συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση των κρίσιμων εγκαταστάσεων.

3. Ο Οργανισμός θα συνεχίσει να παρίσταται ως πολιτική αγωγή και θα συμμετάσχει ενεργά σε όλες ανεξαιρέτως τις ποινικές υποθέσεις είτε κλοπής, είτε καταστροφής σιδηροδρομικού υλικού.