Ανδρέας Μπάρδης: Έλαβα τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου περί τα 2,5 εκ. ευρώ σε μετρητά

Τι είπε στην απολογία του ο φίλος και συνεργάτης του πρώην υπουργού για την μεταφορά των χρημάτων

Άγνοια για την προέλευση του μαύρου χρήματος, δήλωσε -σύμφωνα με πληροφορίες- ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς κατά την απολογία του, την περασμένη εβδομάδα, ο επιχειρηματίας και προσωπικός φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου, Ανδρέας Μπάρδης, στην υπόθεση για το ξέπλυμα παράνομων πληρωμών από τη σύμβαση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών. 

Με πληροφορίες από το παζλ των απολογιών που έρχονται σταδιακά στο φως της δημοσιότητας, ο «ενδιάμεσος» επιχειρηματίας, ο οποίος είχε αναλάβει για λογαριασμό του τελευταίου να μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό, προέταξε στην απολογία του την πεποίθησή του ότι τα ποσά προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κ. Παπαντωνίου. Εκείνη την περίοδο, άλλωστε, που τον γνώρισε -όπως είπε-,  είχε το προφίλ επιτυχημένου πολιτικού, γεγονός που τον έκανε να πιστεύει ότι ήταν «έντιμος και σωστός άνθρωπος». Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι παρότι δεν έλαβε καμία αμοιβή, κάνοντας απλή εξυπηρέτηση σε κάποιον που εκτιμούσε, εντούτοις βρέθηκε μπλεγμένος ύστερα από τόσα χρόνια, και χωρίς να ευθύνεται.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Μπάρδη, σε διάστημα δύο ετών 2002-2003, έλαβε τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου περί τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Τα χρήματα αυτά φέρεται ότι τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά. Οι καταθέσεις γίνονταν σε μικρά ποσά σε τράπεζα των βορείων προαστίων και, εν συνεχεία, τα λεφτά έφευγαν με προορισμό την Ελβετία για  να καταλήξουν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπάρδης αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του, με εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk