Εντεκα ισραηλινά F-16 κι ένα ισραηλινό ιπτάμενο ραντάρ, βρίσκονται, εδώ και τρεις ημέρες  στη Λάρισα.

Η Λάρισα δεν είναι μια τυχαία αεροπορική βάση. Εκεί (στο Αρχηγείο Αεροπορίας) κτυπά η καρδιά της ελληνικής αεραμύνης, από τη Λάρισα επιχειρούν τα αμερικανικά  κατασκοπευτικά drones προς τη Βόρεια Αφρική.

Αλλά τι γυρεύουν ισραηλινοί στη Λάρισα με τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη τους;

Πραγματοποιούν νυχτερινές πτήσεις μαζί με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, σε προηγμένες τεχνολογικά και στρατιωτικά ασκήσεις.

Η  στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας με το Ισραήλ βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο, αφού την ώρα που τα ισραηλινά μαχητικά ενεργούν από τη Λάρισα έξι επιθετικά ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού,  δηλαδή Apache  Chinook βρίσκονται στο Ισραήλ για συνεκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι προσφάτως υπογράφτηκε ανανέωση της στρατιωτικής συνεργασίας με την Αίγυπτο.

Στην αεροπορική βάση  της Ελευσίνας επρόκειτο την Τετάρτη να προσγειωθούν δύο αμερικανικά C-130 και δύο V-2 Ospray με περίπου 100 άνδρες των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων (Seals) ,οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις με τις ειδικές δυνάμεις .

Και επιπλέον στο Αιγαίο, σε μικρή απόσταση από την ελληνική φρεγάτα «Σαλαμίς» ( η πιο σύγχρονη φρεγάτα που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό), η οποία παρακολουθεί το «Μπαρμπαρός» πλέουν και τέσσερα αντιτορπιλικά των ΗΠΑ.