Αυτό που όλοι περίμεναν, και στο Μέγαρο Μαξίμου φοβόταν, ξεδιπλώνεται σιγά – σιγά από τον Νίκο Κοτζιά. Ο πρώην ΥΠΕΞ επιβεβαιώνει εκείνους που περίμεναν… να μην σταματήσει να μιλά. Και από χθες η σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα μπαίνει σε νέα φάση. Οι φιλίες, οι στενές συνεργασίες και η σχέση αλληλεκτίμησης είναι σίγουρο ότι θα πάρουν τη μορφή σύγκρουσης, τουλάχιστον έτσι φαίνεται από τις πρώτες παρουσίες του κ. Κοτζιά.

Ο πρώην υπουργός μπορεί να χτυπάει κατευθείαν τον Πάνο Καμμένο, έστω και χωρίς να τον κατονομάζει, αλλά επί της ουσίας έχει βάλει στο στόχαστρο τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Τον τρόπο που αντέδρασε στη σχέση του με τον Πάνο Καμμένο, στο γεύμα στη ΛΑΕΔ που τον «έφαγαν» καθώς και στο τραγικό υπουργικό όπου ο Τσίπρας δεν έκανε απολύτως τίποτε.

Μάλιστα παρά τα όσα είπε χθες ο Κοτζιάς στο Creta TV δεν είχε λάβει υπόψη του και το ηχηρό «χαστούκι» που του έδωσε ο πρωθυπουργός ακυρώνοντας το σχέδιό του για την προώθηση των έτοιμων Προεδρικών Διαταγμάτων και ανακοινώνοντας την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μέσω νομοσχεδίου.

Κάποιοι είπαν χθες, μετά την κυβερνητική διαρροή, ότι η απόφαση του πρωθυπουργού είναι ένας εύσχημος τρόπος να κάνει πίσω ή στην καλύτερη περίπτωση να μεταθέσει για αργότερα την επέκταση του αιγιαλού, παραπέμποντας την υπόθεση σε ειδικές επιτροπές, εμπειρογνώμονες και την ελληνική Βουλή.