Τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για τις 2 «ορφανές» άδειες γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας καθώς μετά την υποβολή αιτήματος από την πλευρά της Alter Ego, την περασμένη εβδομάδα, για τη διεκδίκηση της 6ης άδειας το ΕΣΡ ανοίγει και πάλι το διαγωνισμό.
 
Μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης θα δοθεί ένα διάστημα 45 ημερών προς τους τυχόν ενδιαφερόμενους για την υποβολή σχετικού αιτήματος. Κατά τη διάρκεια σχετικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων το μεσημέρι της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, κ. Ροδόλφος Μορώνης, σχολίασε ότι για την ώρα δεν έχει εκφράσει κανείς άλλος ενδιαφέρον.
 
Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση που τελικά οι αιτούντες είναι περισσότεροι από δύο η διαδικασία θα οδηγηθεί στην δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατομμύρια ευρώ.
 
Οσον αφορά τις επόμενες αδειοδοτήσεις (θεματικές και περιφερειακές), όπως σημείωσε ο κ. Μορώνης, γίνονται οι σχετικές μελέτες, χωρίς να μπορεί κανείς να ορίσει ένα χρονικό πλαίσιο. Καθοριστικό ρόλο για το πότε οι θεματικές άδειες θα προκηρυχθούν θα παίξει η διαδικασία για τις άδειες γενικού περιεχομένου.
 
Στην ΕΕΤΤ και DIGEA η απόφαση του ΣτΕ
 
Σήμερα το πρωί κοινοποιήθηκε από το Συμβούλιο στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και στη Digea η απόφαση του ΣτΕ για το Mega.
 
Από την πλευρά της η ιδιωτική εταιρεία θα ενημερώσει την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ για τη διακοπή του σήματος, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες.
 
Πρόστιμο 60.000 ευρώ στο ΣΚΑΙ
 
Πρόστιμο 60.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για «έμμεση» διαφήμιση που γίνεται στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Μορώνης, «επειδή το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στη συγκεκριμένη εκπομπή έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την εξέταση και άλλων παρόμοιων φαινομένων σε άλλα κανάλια».
 
Εν αναμονή του υπομνήματος
 
Εν αναμονή του υπομνήματος του τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΤ για διευκρινίσεις σχετικά με το «γκάλοπ» στην εκπομπή «Εν κατακλείδι» στις 24 Σεπτεμβρίου 2018 για τον Ζακ Κωστόπουλο βρίσκονται τα μέλη του Συμβουλίου. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει προθεσμία 10 ημερών για την κατάθεση του υπομνήματος.