Νέες πληροφορίες έρχονται να υποστηρίξουν το σενάριο για τον εντοπισμό της σορού του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sky News, το οποίο επικαλείται δικές του πηγές χωρίς να τις κατονομάζει, βρέθηκαν μέλη της σορού του δημοσιογράφου ενώ το πρόσωπο του είναι «παραμορφωμένο» όπως αναφέρει η ιστοσελίδα.

Η πηγή μάλιστα του Sky News, αναφέρει ότι τα μέλη του δημοσιογράφου βρέθηκαν στον κήπο του σπιτιού του σαουδάραβα γενικού πρόξενου. 

Νωρίτερα, το Sputnik είχε διαδώσει την είδηση ότι, σύμφωνα με τον ηγέτη του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ, το πτώμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις τουρκικές αρχές.

Η Σαουδική Αραβία προ ολίγον ημερών,έπειτα από εβδομάδες άρνησης, αποκάλυψε ότι ο δημοσιογράφος είναι νεκρός, έπειτα από συμπλοκή με γροθιές που ξέσπασε μεταξύ του Κασόγκι και των ανθρώπων που τον συνάντησαν στο προξενείο. Σύμφωνα με το Ριάντ, η συμπλοκή πήρε άσχημη τροπή οδηγώντας στο θάνατο του δημοσιογράφου.

Ωστόσο, από μεριάς του ο τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κρατάει κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με τη σορό, κάνοντας λόγο για μια «προσχεδιασμένη δολοφονία».

Ο ίδιος φαίνεται να διαψεύδει έμμεσα την είδηση, καθώς διερωτήθηκε «γιατί δεν έχει μέχρι στιγμής βρεθεί η σορός του Κασόγκι» και δήλωσε ότι το να επιρρίπτεται η ευθύνη για τη θανάτωσή του σε μερικούς μυστικούς πράκτορες δεν συνιστά ικανοποιητική εξήγηση.

Δέκα πέντε Σαουδάραβες ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Κασόγκι, πρόσθεσε ο Ερντογάν επιβεβαιώνοντας και την χρησιμοποίηση του σωσία του Τζαμάλ Κασόγκι, γεγονός που οι αρχές του Ριάντ αρνήθηκαν.

«Για ποιον λόγο βρέθηκε η 15μελής ομάδας των Σαουδαράβων στην Τουρκία; Με τις εντολές ποιου; Γιατί το προξενείο δεν άνοιξε αμέσως στην έρευνα;. Γιατί έγιναν τόσες διαφορετικές δηλώσεις από τους Σαουδάραβες; Ποιος είναι ο τοπικός συνεργάτης που πέταξε το πτώμα του Κασόγκι; Οι Σαουδάραβες πρέπει να απαντήσουν σε όλες αυτές τις ερωτήσεις», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.