Τουρκία: Η αστυνομία βρήκε δύο βαλίτσες του Κασόγκι

Σε ύποπτο όχημα της Σαουδικής Αραβίας

Μετά τις πληροφορίες του Sky News ότι βρέθηκαν μέλη της σορού του σαουδάραβα Τζαμάλ Κασόγκι, η τουρκική αστυνομία βρήκε δύο βαλίτσες και προσωπικά αντικείμενα που πιστεύεται ότι ανήκουν στον δολοφονηθέντα δημοσιογράφο.

Τα αντικείμενα αυτά, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποίησε η αστυνομία σε όχημα του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην Κωνσταντινούπολη.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι μια ομάδα Σαουδαράβων συνόδευε τους τούρκους ερευνητές, την ώρα που διεξήγαγαν την έρευνα στον χώρο στάθμευσης όπου εντοπίστηκε το όχημα, στη συνοικία Σουλτάνγκαζι.

Στον ιστότοπό του το CNN Turk αναφέρει ότι οι ερευνητές βρήκαν έναν υπολογιστή και έγγραφα εντός του οχήματος, που, όπως λένε, ανήκουν στον Κασόγκι.

Τούρκοι αξιωματούχοι υποπτεύονται ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε εντός του προξενείου από Σαουδάραβες πράκτορες στις 2 Οκτωβρίου. Σύμφωνα πάντως με τα βίντεο από τις κάμερες παρακολούθησης, δεν φάνηκε να μεταφέρει προσωπικά αντικείμενα όταν εισήλθε στο προξενείο εκείνη την ημέρα.

Η έρευνα στο όχημα στον υπόγειο χώρο στάθμευσης σταμάτησε και θα ξεκινήσει εκ νέου αύριο το πρωί, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η κοινή ομάδα που συγκροτήθηκε από Τούρκους και Σαουδάραβες ερευνητές διεξήγαγε επίσης έρευνες στην κατοικία του γενικού προξένου και στο γενικό προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Κόσμος
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk