Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Μπάμπεργκ για την τρίτη αγωνιστική του Basketball Champions League και η όλη η προσοχή των παικτών της Ένωσης είναι στραμμένη σε αυτό το παιχνίδι. Έτσι, με αφορμή αυτό το παιχνίδι, ο Λούκα Μπάνκι παραχώρησε μια μίνι- συνέντευξη στα κανάλια Novasports, λίγες ώρες πριν από τον αγώνα τονίζοντας ότι αυτό το ματς είναι κομβικής σημασίας για την οικονομία του ομίλου.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός τεχνικός αρχικά υποστήριξε: «Ήταν 20 λεπτά το βίντεο και στα 10 τελευταία λεπτά μίλησα στους παίκτες μου. Μέχρι 8 με 10 λεπτά είναι τα βίντεο και ο περισσότερος χρόνος ήταν μιλώντας για την Μπάμπεργκ».

Στην συνέχεια, ο 53χρονος τεχνικός μίλησε για την γερμανική ομάδα λέγοντας: ««Είναι μια ομάδα που άλλαξε αρκετά σε σχέση με πέρυσι. Περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε μια δυνατή ομάδα. Για μένα ήταν έκπληξη η επιλογή να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπειτα από μια μακρά παρουσία στην Ευρωλίγκα. Θέλουν να είναι μια από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στη διοργάνωση και παίζει καλά στη διοργάνωση. Έχουν μόνο 1 ήττα, από την Φουενλαμπράδα και αυτή στην τελευταία φάση. Είναι μια ομάδα με εμπειρία και παίκτες όπως ο Ζήσης. ο Ράις και ο Ρούμπιτ. Χωρίς αμφιβολία είναι παίκτες υψηλού επιπέδου, επιπέδου Ευρωλίγκα».

Τέλος, ο Λούκα Μπάνκι μίλησε και για τον Ντούσαν Σάκοτα και τον αγώνα δρόμου που κάνει για να προλάβει το παιχνίδι τονίζοντας: ««Προσπαθεί για το καλύτερο, αλλά θα κριθεί την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του. Εκτιμώ την προσπάθειά του. Όταν χάσαμε κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ ήθελε να δείξει πως ήταν έτοιμος για το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ. Η προσφορά του θα είναι καθοριστική. Δεν είναι στο 100%, όμως αγαπάει την ομάδα, ξέρει τη σημασία του αγώνα και τον ρόλο που έχει στα αποδυτήρια. Θα δούμε τις επόμενες ώρες αν θα παίξει».