Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου: Δυσάρεστες και παράνομες καταστάσεις

Λουκέτο την Τετάρτη στο ΟΠΑ λόγω διαμαρτυρίας

«Εδώ και δυόμισι χρόνια ενημερώνω τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα» αναφέρει ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Εμμανουήλ Γιακουμάκης, με αφορμή το αυριανό λουκέτο στη σχολή, ως προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος της παραβατικότητας στους χώρους γύρω από το πανεπιστήμιο.

ο κ. Γιακουμάκης, έκανε λόγο για «δυσάρεστες και παράνομες καταστάσεις», που θέτουν ζητήματα υγιεινής, ασφάλειας και πρόσβασης στο πανεπιστήμιο, δυσχεραίνοντας το ακαδημαϊκό έργο.

Για τον κ. Γιακουμάκη, το πρόβλημα θέλει μόνιμη λύση και όχι περιστασιακή επέμβαση από μεριάς της αστυνομίας. «Η αστυνομία παρεμβαίνει διαρκώς. Αλλά το πρόβλημα μεταλλάσσεται, χωρίς να επιλύεται» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΑΠΕ και επεσήμανε ότι είναι θέμα των αρμόδιων φορέων να επέμβουν, ώστε να βρεθεί μία οριστική λύση στο πρόβλημα.

Νωρίτερα, το ΟΠΑ, ανακοίνωσε ότι το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το τεράστιο πρόβλημα της παρουσίας τοξικομανών στο Ίδρυμα. Η Σύγκλητος του Ιδρύματος θα παραμείνει σε διαρκή συνεδρίαση προκειμένου να επανεξετάσει την κατάσταση, ενώ την επόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει ξανά για να λάβει αποφάσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk