Υπουργείο Εσωτερικών: Αρχισαν οι πρώτες εσωτερικές εκλογικές συσκέψεις

Η κυβέρνηση μελετά σχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού που αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΝΔ

Αρχισαν στο υπουργείο Εσωτερικών οι  πρώτες εσωτερικές προεκλογικές  συσκέψεις υπό την προεδρία του υπουργού Αλέξη Χαρίτση.

Με ορίζοντα τις… τέσσερις (ανγκαστικές) εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, η κυβέρνηση μελετά σχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού που αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΝΔ.

Κάνει λόγο για «διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού» και όχι απλώς ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Οπως «Το Βήμα» πληροφορείται εξετάζεται το ενδεχόμενο είτε να στηθούν κάλπες στα προξενεία ή στις πρεσβείες (ακόμα και στα ελληνικά σχολεία όπου υπάρχουν) είτε η ψήφος να μεταβιβάζεται στην Ελλάδα ηλεκτρονικά. Στόχος όπως είπε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών είναι «οι Ελληνες του εξωτερικού να μπορούν να ψηφίσουν χωρίς να έχουν την ανάγκη να πάρουν το αεροπλάνο».

Η επιτροπή αυτή πήρε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να ετοιμάσει σχετικό πόρισμα με τις εισηγήσεις το οποίο θα το υποβάλει  σε γενική διαβούλευση τον Γεννάρη.

Το δεύτερο θέμα είναι η διεξαγωγή τεσσάρων (προς το παρόν) εκλογικών αναμετρήσεων τον Μάιο. Δηλαδή εκλογές για κοινοτάρχες (προβλέπονται από τον Κλεισθένη), δημάρχους, περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές. Εξετάσθηκε το κόστος των εκλογών και κυρίως πώς θα διεξαχθεί η πολλαπλή αυτή ψηφοφορία, ενώ θα υπάρξει και πρόνοια σε περίπτωση που διεξαχθούν πενταπλές εκλογές, δηλαδή η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση πραγματοποιεί  συσκέψεις για εκλογές. Να σημειωθεί ότι στις συνεδριάσεις αυτές δεν συμμετέχει η υφυπουργός Εσωτερικών (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ) Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Ο λόγος; Επειδή η αρμοδιότητά της είναι η ισότητα των δύο φίλων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk