Ολοκλήρωσε την απολογία του ύστερα από σχεδόν 16 ώρες ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, με μίζα που αγγίζει τα 2,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα και εκτιμώμενη ζημία για το ελληνικό Δημόσιο ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά την κατηγορία, λέγοντας ότι μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος του «καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας, ούτε έμβασμα, ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής». «Οι ελβετικοί λογαριασμοί τους οποίου έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν εξάλλου ανοίξει πριν από 35 χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό» φέρεται να είπε.

Αμέσως μετά άρχισε η απολογία της συζύγου του κ Παπαντωνίου, κυρίας Σταυρούλας Κουράκου, σε μια διαδικασία που αναμένεται μακρά.

Απόφαση για την ποινική μεταχείριση του ζεύγους Παπαντωνίου θα ληφθεί μετά το τέλος της απολογίας της κυρίας Κουράκου και για τους δύο.