Ανάμεσα στις έξι πιο καινοτόμες ευρωπαϊκές πόλεις η Αθήνα

Στις 06 Νοεμβρίου η ανακοίνωση του νικητή

Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο βραβείο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018» βρίσκεται η Αθήνα, καθώς ο δήμος Αθηναίων προκρίθηκε στην τελική λίστα των έξι κορυφαίων υποψήφιων και μαζί με την Τουλούζη, το Αμβούργο, την πόλη Λουβέν στο Βέλγιο, το Ούμεο στη Σουηδία, και το Άαρχους στη Δανία διεκδικούν την πρώτη θέση.

«Είμαστε υπερήφανοι που η Αθήνα βρίσκεται μεταξύ των έξι πιο καινοτόμων πόλεων της Ευρώπης και ανυπομονούμε για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Έχουμε κάνει πολλή δουλειά για να μπορούμε σήμερα να λέμε ότι, μαζί με τις πιο δυναμικές ομάδες, δημιουργήσαμε μία μεγάλη συμμαχία για τη βελτίωση της καθημερινότητας της πόλης και των κατοίκων της» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Η ανακοίνωση της νικήτριας πόλης θα γίνει στο Παρίσι, η οποία κέρδισε πέρυσι το διαγωνισμό, στις 06 Νοεμβρίου. Η πόλη που θα λάβει το πρώτο βραβείο θα λάβει κα το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες πέντε θα λάβουν 100.000 ευρώ η καθεμία. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη φάση, η Αθήμα, βρισκόταν μεταξύ των 12 επικρατέστερων πόλεων, από τις 80 που είχαν δηλώσει συμμετοχή, για τον τίτλο του διαγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η διάκριση αυτή επιβραβεύει ευρωπαϊκές πόλεις που παράγουν και εφαρμόζουν καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Συγκεκριμένα, απευθύνεται σε πόλεις που αξιοποιούν την καινοτομία για να βελτιώσουν την ανθεκτικότητα και βιωσιμότητά τους και να προσφέρουν νέες ευκαιρίες στους πολίτες, καθώς και πόλεις που συμβάλλουν στη δημιουργία δυναμικών καινοτόμων οικοσυστημάτων και συνεργάζονται με τους πολίτες στη λήψη αποφάσεων και την υλοποίηση δράσεων.

«Η υποψηφιότητα της Αθήνας στηρίζεται στους ίδιους τους Αθηναίους αλλά και στο πως ένας δήμος μπορεί να μετατραπεί σε ταλαντούχο συντονιστή διαφορετικών ομάδων, οι οποίες συναντιούνται στις λύσεις για την αντιμετώπιση μεγάλων ζητημάτων» δήλωσε η αντιδήμαρχος κοινωνίας των πολιτών και κοινωνικής καινοτομίας κυρία Αμαλία Ζέπου, σημειώνοντας ότι «η Αθήνα ίσως να αναγνωρίζεται ως η μοναδική πόλη στην Ευρώπη που δεν φοβάται τις ξαφνικές δυσκολίες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk