Το master plan του ΟΛΠ στο επίκεντρο της συνάντησης Γ. Μώραλη με Φ. Κουβέλη

Θέματα που αφορούν τον Πειραιά συζήτησαν ο δήμαρχος της πόλης με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέματα που αφορούν τον Πειραιά συζήτησαν ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μώραλης με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα στο υπουργείο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ιδιαίτερη αναφορά έγινε  στο Master Plan του Ο.Λ.Π., με τον κ. Μώραλη να τονίζει πως προσεγγίζει θετικά το αναπτυξιακό πρόγραμμα που αφορά στα όρια του Δήμου Πειραιά, εκφράζοντας ωστόσο την αντίθεσή του στη δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου (mall) εντός της λιμενικής ζώνης.

Επιπλέον ο δήμαρχος, εξέφρασε την αντίθεσή του ως προς το ύψος των κτηρίων και τα αναφερόμενα ύψη των 55 μέτρων σε συγκεκριμένες ζώνες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τουλάχιστον για το τμήμα του λιμανιού που αφορά στον Δήμο Πειραιά,  θα πρέπει τα ύψη να συμμορφώνονται με τον πολεοδομικό κανονισμό του Δήμου, έτσι ώστε να είναι σε αρμονία οι όποιες λιμενικές εγκαταστάσεις με τα κτήρια του Δήμου και με το περιβάλλον.

Μάλιστα παρέδωσε στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Ιουλίου 2018, που αφορά στο Master Plan του  Ο.Λ.Π.

Επίσης συζητήθηκε το αντισταθμιστικό όφελος  το οποίο  λαμβάνει για πρώτη φορά ο Δήμος Πειραιά από τον Ο.Λ.Π., για την επιβάρυνση που δέχεται η πόλη  από τη λειτουργία του λιμανιού.

Επιπλέον ο κ. Μώραλης, έθεσε στον κ. Κουβέλη το θέμα της δημιουργίας προβλήτας για την κρουαζιέρα στην Πειραϊκή – η οποία περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές επενδύσεις του Master Plan – εκφράζοντας την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν έχει υποβληθεί περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή μελέτη,  όπως έχει ζητηθεί από τον Δήμο Πειραιά με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να μπορεί να γίνει μια εμπεριστατωμένη αξιολόγηση της συγκεκριμένης υποχρεωτικής από τη σύμβαση παραχώρησης, επένδυσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk