Μικροένταση επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας από το πρωί.

Μαθητές και φοιτητές εισέβαλαν  στο υπουργείο, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που είχε προγραμματιστεί. Οι νεαροί έσπρωξαν τους αστυνομικούς, άνοιξαν την πόρτα και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο, έφτασαν στην είσοδο του υπουργείου αλλά δεν έγιναν επεισόδια.

Στη συνέχεια όμως κινήθηκαν μέσα στο χώρο του υπουργείου και στους διαδρόμους φτάνοντας μέχρι το γραφείο του υπουργού. Μπήκαν μέσα με τον υπουργό να κάθεται στη θέση του ψύχραιμος και τους μαθητές και φοιτητές να φωνάζουν και να καταθέτουν τα αιτήματά τους.

Φοιτητές και μαθητές διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που έχει ανακοινώσει ο Κώστας Γαβρόγλου και για το νέο Λύκειο. Όπως τονίζουν οι συγκεντρωμένοι ο νόμος Γαβρόγλου θέλει να μετατρέψει το σχολείο σε εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της».

Αναφορικά με τα ΑΕΙ τονίζουν ότι θα φέρει συγχωνεύσεις τμημάτων και συνενώνεις ΑΕΙ και ΤΕΙ. Υπογράμμιζαν ότι οι αλλαγές αυτές αποκλείουν τους μαθητές από την ουσιαστική γνώση.