Τον αμερικανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ, στέλνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στα Σκόπια σε ακόμη μια προσπάθεια να πιέσει τα εμπλεκόμενα μέρη για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το tweet της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια που ανήγγειλε την επίσκεψη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις ανΥΠΕΞ «θα επισκεφθεί τη ‘’Μακεδονία’’ στις 22 Οκτωβρίου για να υποστηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών και τη σημασία της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της ‘’Μακεδονίας. Θα συναντηθεί με κυβερνητικούς και πολιτικούς αξιωματούχους, περιλαμβανομένων του πρωθυπουργού Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Ντιμιτρόφ». Στο μήνυμα δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στον πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ. 

«Πέραν της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αυτή είναι η μόνη ιστορική ευκαιρία» διεμήνυσε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Πάλμερ ενόψει της επίσκεψής του στα Σκόπια.

«Εκείνοι που παραπλανούν τους πολίτες της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι μπορούν να παρέχουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον για τα παιδιά τους χωρίς τους συμβιβασμούς που απαιτεί η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπηρετούν τη χώρα τους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μιλώντας σε φόρουμ που διοργανώθηκε στο Βελγράδι.