ΕΛΣΤΑΤ και Eurostat ανακοινώνουν τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα

Εντός της ημέρας οι κρίσιμες ανακοινώσεις για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2017

Εντός της ημέρας το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης περιμένει την ανακοίνωση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή αλλά και τη Eurostat για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2017.

Τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 που ανακοινώνονται σήμερα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και την Eurostat, όπως επίσης και τα οριστικά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο εννεάμηνο θα είναι κρίσιμα για τον καθορισμό του υπερπλεονάσματος της φετινής χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη πιστοποίηση στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγινε τον Απρίλιο του 2019 και έδειξε το πρωτογενές πλεόνασμα στο 4% του ΑΕΠ σε όρους Εurostat και στο 4,2% του ΑΕΠ σε όρους μνημονίου για το 2017.

Το προσχέδιο προϋπολογισμού 2019 αναφέρει πως το 2017 το πρωτογενές αποτέλεσμα της γενικής κυβέρνησης σύμφωνα με τη μεθοδολογία ESA 2010 ανήλθε σε πλεόνασμα 7,08 δισ. ευρώ (4% του ΑΕΠ), ενώ το πρωτογενές αποτέλεσμα της γενικής κυβέρνησης σε όρους προγράμματος διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 7,536 δισ. ευρώ ή 4,24% του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk