Την εικόνα ενός αδύναμου πρωθυπουργού παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας , καθώς συνεχίζει να ανέχεται τα «παιχνιδάκια» Καμμένου ο οποίος φαίνεται πως αγνοεί επιδεικτικά τη ρητή εντολή του πρωθυπουργού ότι δεν θα ανεχθεί διγλωσσία στα εθνικά θέματα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αφού είδε πως οι προβλέψεις του ότι δεν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από το κοινοβούλιο των Σκοπίων πέφτουν – εκτός απροόπτου – στο κενό,  έσπευσε σήμερα να θυμίσει στον πρωθυπουργό ότι ο ίδιος θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε μία προσπάθεια να κρατήσει στο προσκήνιο τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα κόμμα που καταρρέει δημοσκοπικά, έβαλε στο «κάδρο» βουλευτές του μιλώντας για «Μακεδονοκλάστες». «Αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ» είπε ο κ. Καμμένος ενώ στη συνέχεια έσπευσε να στείλει μήνυμα και προς τον πρωθυπουργό θυμίζοντάς του ότι η απειλή ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση – όταν θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή – θα γίνει πράξη.

«Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε» ανέφερε ο κ. Καμμένος δοκιμάζοντας για μία ακόμη φορά τις συνοχή του κυβερνητικού σχηματισμού.

Μέσα σε όλο αυτό το «θέατρο σκιών», ο κ. Καμμένος αφού αρχικά υιοθέτησε τις καταγγελίες περί χρηματισμού που διατυπώθηκαν για τους βουλευτές που αποσκίρτησαν από το VMRO, τα «γύρισε» και επιτέθηκε στο συγκεκριμένο κόμμα χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους βουλευτές του φασίστες και ανθέλληνες.

Το «μπάχαλο» που επικρατεί στην κυβέρνηση, ειδικά μετά την αποχώρηση Κοτζιά, έρχεται καθημερινά στο προσκήνιο, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να παρουσιάζει δύο γραμμές  σ΄ ένα εθνικό θέμα μείζονος σημασίας. Ο Αλέξης Τσίπρας βλέποντας ότι ορισμένοι – σίγουρα όχι όλοι – βουλευτές των ΑΝΕΛ θα επιμείνουν στην σκληρή γραμμή που έχει θέσει ο κ. Καμμένος,  έχει στρέψει το βλέμμα του σε βουλευτές άλλων κομμάτων που έχουν εκφράσει θετική άποψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου να υπερψηφιστεί όταν θα έρθει στη Βουλή.