ΤΙΤΑΝ : Η «μεγάλη φυγή» και η επόμενη μέρα

Αλλάζει έδρα η ιστορική τσιμεντοβιομηχανία – Το ρίσκο της χώρας βαρίδι για την εξεύρεση φθηνού χρήματος

Η «φυγή» εμβληματικών επιχειρήσεων από την Ελλάδα που επιλέγουν έδρα στο εξωτερικό, ώστε να παρακάμψουν το ρίσκο της χώρας αφού η οικονομία δεν μπορεί ακόμη να σταθεί στα πόδια της, δυστυχώς συνεχίζεται.

Βεβαίως, η ανακοίνωση της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν ότι θα μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο και η διοίκηση θα ασκείται από την Κύπρο, διατηρώντας παραγωγικές εγκαταστάσεις και προσωπικό στην Ελλάδα, δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία.

Το σχέδιο της διοίκησης της Τιτάν έχει και αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς η αλλαγή έδρας θα συνοδευτεί από την πρωτογενή εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Euronext Βελγίου και δευτερογενώς στο Euronext Παρισίων και στο ελληνικό Χρηματιστήριο.

Η αγορά θεωρεί πως η δημόσια πρόταση θα πετύχει γιατί όλοι οι ξένοι μέτοχοι θα μεταβιβάσουν τις μετοχές τους, αλλά και οι έλληνες μικρομέτοχοι δεν έχουν λόγο να μην το κάνουν, αφού δεν επέρχεται αλλαγή στην περιουσιακή τους κατάσταση και ο νέος τίτλος που θα κατέχουν θα διαπραγματεύεται σε τρία χρηματιστήρια.

Ηδη στο ΧΑ, την Παρασκευή, τόσο ο κοινός τίτλος όσο και ο προνομιούχος κινήθηκαν έντονα ανοδικά, ιδίως ο προνομιούχος που υπολειπόταν του κοινού πριν από την υποβολή της δημόσιας πρότασης.

Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk