Αναταράξεις στην οικονομία με ορίζοντα τις κάλπες

Πέρασε ο προϋπολογισμός από την Κομισιόν, γλιτώνουν οι συντάξεις, αλλά η πολιτική αβεβαιότητα εντείνεται και η ιταλική κρίση φοβίζει

Σε περίοδο έντονων αναταράξεων εισέρχεται η οικονομία καθώς έλληνες αλλά κυρίως ξένοι παράγοντες και επενδυτές προεξοφλούν ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης καθορίζεται πλέον από τις εξελίξεις στο Μακεδονικό, την κρίση που προκαλεί στον κυβερνητικό συνασπισμό η παραίτηση Κοτζιά και είναι περιορισμένος.

Παρότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα φαίνεται να ξεπερνά τον σκόπελο των συντάξεων – έχοντας σχεδόν σίγουρο ότι στα μέσα Νοεμβρίου θα έχει τη θετική γνώμη της Κομισιόν για το σχέδιο προϋπολογισμού που κατάθεσε με ενσωματωμένη την πρόταση να παγώσουν οι παλιές συντάξεις στα σημερινά επίπεδα μέχρι το 2022 –, πλέον το βασικό σενάριο που συζητείται σε οικονομικούς κύκλους είναι ότι ο χρόνος και των εθνικών εκλογών θα είναι ο προσεχής Μάιος.

Οπως όμως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «μπορεί το χρονικό αυτό διάστημα να είναι μικρό σε πολιτικούς όρους, αλλά είναι μεγάλο σε όρους χρηματοοικονομικούς. Ως εκ τούτου, μπαίνουμε σε μια περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας που θα φανεί στις αγορές».

Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk