Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται στο υπουργείο Εξωτερικών η τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αφού ανέφερε ότι θα επιστρέψει και πάλι στο πανεπιστήμο, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Ζόραν Ζάεφ, αλλά και τους 80 βουλευτές της πΓΔΜ που υπερψήφισαν την πρόταση για την συνταγματική αναθεώρηση το βράδυ της Παρασκευής.

«Κάναμε ένα σοβαρό βήμα στο Μακεδονικό, ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών… Φεύγω και είμαι ευτυχής» είπε ο Νίκος Κοτζιάς σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην πΓΔΜ κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, ενώ αναφέρθηκε στην επιτυχία του υπουργείου Εξωτερικών υπό πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα. «Βγήκαμε από τον βούρκο που ήμασταν. Πλέον όχι μόνο μας ακούν, αλλά ζητούν και τη γνώμη μας» είπε.

Αναφερόμενος στα όσα ακούγονται περί μυστικών κονδυλίων μίλησε για «αθλιότητες των τελευταίων ημερών» και «έλλειψη σοβαρότητας»: «Αν είναι αληθινά όλα αυτά που είπαν είναι σαν να λέμε στους ξένους οτι δεν έχουμε σοβαρότητα» και πρόσθεσε: «Φτιάξαμε ένα ειδικό νόμο για τα απόρρητα τα οποία ελέγχονται και εγκρίνονται από συμβούλιο και πάνε απευθείας στη Βουλή».

Με έλεγαν τρελό για το οικόπεδο στην Κύπρο.

Νωρίτερα προσερχόμενος στο ΥΠΕΞ πριν την τελετή ο κ. Κοτζιάς είχε πει χαμογελαστός πως είναι ο πιο ευτυχής παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών, ενώ υποδέχτηκε με χαμόγελο, στα σκαλοπάτια του κτηρίου,  τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε ως υπουργός Εξωτερικών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας με πολιτικό όρκο το πρωί του Σαββάτου στις 10:30.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. Σε εξέλιξη δηλώσεις του κ. Κοτζιά.