Την πρώτη μέρα της δημιουργίας του κόσμου ο Θεός έδωσε το μεγαλύτερο του δώρο στην ανθρωπότητα, το φως! Το φως είναι δημιουργία και ζωή για αυτό μας αξίζει το καλύτερο δυνατό μέσο για να φωτίσουμε το σπίτι, τις ζωές μας και το προσωπικό μας χώρο. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβό, αλλά επιβάλετε να είναι όμορφο και χρηστικό.

Ο χώρος στο γραφείο ή το σπίτι μπορεί να αλλάξει άρδην με ένα ιδιαίτερο φωτιστικό ή με τον σωστό φωτισμό. Αν ψάχνετε ιδέες για φωτισμό σπιτιού ή ιδέες για φωτιστικά οροφής, ο νέος κατάλογος ΙΚΕΑ που έχει ήδη καταφτάσει στα σπίτια μας κρύβει πραγματικούς θησαυρούς, σε μειωμένες τιμές σε πάνω από 1.000 προϊόντα!

Να μερικές από τις επιλογές που ξεχωρίσαμε, ανάλογα με το design που σας εκφράζει:

Σύγχρονο design

Για το σύγχρονο σπίτι με πινελιές έξυπνης διακόσμησης απαιτείται γούστο και πρωτοτυπία. Η σύγχρονη ματιά με βιομηχανικό σχεδιασμό συνδυάζει την αισθητική και την χρηστικότητα. Τα προϊόντα με σκανδιναβικό αέρα είναι η επιτομή. Προτιμήστε ασημένια και inox υλικά, καθώς και γυάλινα φωτιστικά που θα δώσουν στον χώρο σας λάμψη και κομψότητα. Εύχρηστα φωτιστικά με «λαμπερό» χαρακτήρα.

Αυτό το high tech φωτιστικό δαπέδου έρχεται από το μέλλον . Διακριτικό αλλά στιβαρό. Ιδανικό για γωνία στο σαλόνι ίσως με ένα πράσινο φυτό από κάτω.

Ατσάλινο, κυριολεκτικά! Το μεγαλύτερο προσόν του είναι πως μπορεί να μπει στην οροφή αλλά και στον τοίχο. Θα το τολμούσατε;

Κατάλληλο για μεγάλο ή μικρό γραφείο. Το φως LED είναι διακριτικό και διαχέεται ιδανικό για μελέτη.

Ο διαχρονικός σκανδιναβικός σχεδιασμός συνοψίζεται σε αυτό το φουτουριστικό επιτραπέζιο φωτιστικό.  Δεν περνάει απαρατήρητο και προορίζεται για οικογενειακό κειμήλιο.

Pop Art

Το καλλιτεχνικό κίνημα της Ποπ Αρτ που αναπτύχθηκε στα μέσα στης δεκαετίας του 50 απασχολεί έντονα μέχρι και σήμερα! Ενώνει την εμπορική με την υψηλή τέχνη και θέλει έντονα χρώματα και αντικείμενα με ζωηρό χαρακτήρα. Φωτιστικά που θα ζήλευε ο Άντι Γουόρχολ και design που παίρνει έμπνευση από τον Ρόι Λίχνεστάιν.

Μπορείτε απλά να τραβήξετε σφιχτά προς τα πάνω για να κρύψετε τα καλώδια και τις υποδοχές με μια μόνο κίνηση. Χρωματίστε το ταβάνι σας σε ένα έντονο χρώμα και ταιριάξετε το με αυτό το ολόλευκο φωτιστικό, η τέλεια αντίθεση. Απλό ναι, απλοϊκό καθόλου!

Μια «ένεση» ζωηράδας στο γραφείο σας. Σε ένα χρώμα που δύσκολα κανείς προσπερνά, η ειδική δαγκάνα του μπαίνει όπου επιθυμείτε. Λειτουργικό και όμορφο.

Αλλάξτε το σκηνικό του χώρου σας, απλά με το τράβηγμα του κορδονιού.Ο φωτισμός από φωτεινός γίνεται απαλός και δημιουργεί διακοσμητικά μοτίβα στην οροφή και στους τοίχους κάνοντας τον χώρο ένα φωτεινό «καλειδοσκόπιο».

Έχετε σκεφτεί να δημιουργήσετε ένα φωτεινό installation με 3 τέτοια φωτιστικά στον τοίχο; Ποιος χρειάζεται κάδρα πια;

Διαχρονικό λευκό

Το πανίσχυρο λευκό είναι η απάντηση σε όλες της ερωτήσεις διακόσμησης. Όποια και να είναι η αισθητική σας, όποια χρώματα και να έχετε διαλέξει για το χώρο σας τα λευκά αντικείμενα δένουν πάντα με όλα και δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας και ηρεμίας. Οπαδοί του μινιμαλισμού και θιασώτες της υπερβολής υποκλίνονται στην διαχρονικότητα των λευκών φωτιστικών. Λευκό όπως το φως!

Το φως διαχέεται απλόχερα στον χώρο μέσα από το χαρτί και τον πλημμυρίζει με χαλάρωση και ηρεμία. Ιδανικό για ειδυλλιακές στιγμές μέσα στο σπίτι.

Φωτίστε με στιλ το αγαπημένο σας αντικείμενο,  ένα τοίχο, ή έναν πίνακα. Στρέψτε απλά το φωτιστικό αυτό στο μέρος που θέλετε να δώσετε έμφαση.

Ίσως η μεγαλύτερη τάση φέτος είναι το γυαλί και ο ορείχαλκος. Αυτό το φωτιστικό οροφής τα έχει και τα δύο. Plus, ιδιαίτερο φως καθώς φιλτράρετε από δύο επιφάνειες.

Αυτή η απλίκα φέρνει τα πάνω – κάτω! Διαχέει φως τόσο προς τα επάνω όσο και προς τα κάτω, είναι διακριτικό και «έξυπνο».

Σύγχρονο vintage

Η στροφή στο design και στις τάσεις της διακόσμηση προς το παλιό δεν είναι κάτι καινούργιο. Όλοι οι χώροι, ακόμα και οι πιο μοντέρνοι, αγαπούν μια ρετρό νότα.  Ο παλιός σχεδιασμός συναντά την σύγχρονη ματιά και δημιουργούν απίστευτες ιδέες για φωτιστικά σαλονιού και για όλους τους χώρους.

Η τέλεια ιδέα για την ανανέωση του παλιού σας φωτιστικού. Εμπιστευτείτε αυτόν τον λαμπτήρα με τεχνολογία LED και αφεθείτε σε μια νοσταλγική διάθεση

Θα το αγαπήσετε για το Vintage σχεδιασμό του και θα το λατρέψετε για το ντρίμερ που ελέγχει την ένταση του φωτισμού. Διαλέξτε το για το κομοδίνο σας ή το τραπέζι δίπλα από τον καναπέ σας.

Η ανεπιτήδευτη κομψότητα του το καθιστά μοναδικό. Με ένα χρωματιστό καλώδιο οροφής μπορεί να αναδείξει τον χώρο σας και να τον κάνει ιδιαίτερο χωρίς περιττές λεπτομέρειες. Καθένα είναι χειροποίητο και μοναδικό σαν το γούστο σας.

Σε μια γωνία του σπιτιού μπορεί να «λάμψει» μόνο με την φυσική του παρουσία! Συγκεκριμένα, μπορεί να μετατρέψει τον χώρο σας σε βιομηχανικό loft και με το ρυθμιζόμενο ύψος μπορεί να σας εξυπηρετήσει σε όλες σας τις ανάγκες.