Στην αντεπίθεση η ΣΤΑ.ΣΥ. για τις αυριανές στάσεις εργασίας στο Μετρό

Στάσεις εργασίας μετρό από την έναρξη ως τις 9 και από τις 11 το βράδυ ως τη λήξη – Δικαστικό «μπλόκο» επιχειρεί η ΣΤΑ.ΣΥ

Με αγωγή που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατατεθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απαντά η ΣΤΑ.ΣΥ. στην απόφαση του Σωματείου των εργαζομένων του μετρό για τις αυριανές στάσεις εργασίας. Το πρωινό «φρένο»  στις Γραμμές 2 και 3 από την έναρξη λειτουργίας ως τις 9.00 είναι σίγουρο, καθώς η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να κριθεί η κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική θα συζητηθεί, όπως πληροφορείται το «Βήμα», στις 9.00 -δεδομένου ότι σήμερα, Πέμπτη, δεν συζητούνταν τέτοιες αγωγές.

Ανάλογα με την απόφαση του δικαστηρίου και φυσικά τη σχετική αντίδραση των εργαζομένων, μένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη σχετικά με τη δεύτερη προειδοποιητική κινητοποίηση της ημέρας από τις 23.00 έως και τη λήξη της λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) με την ανακοίνωση των δύο στάσεων εργασίας επισήμανε κιόλας ότι πρόκειται για προειδοποιητικές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι θέτουν ανάμεσα στα κρίσιμα ζητήματα την έλλειψη υλικών, ανταλλακτικών, προσωπικού κι αναλώσιμων, κάνοντας λόγο για συνθήκες διάλυσης και αποδόμησης του Μετρό Γραμμές 1,2,3 και ΤΡΑΜ.

Επισημαίνεται ότι το ΣΕΛΜΑ έχει μέλη και εργαζόμενους της Γραμμής 1 (ηλεκτρικός) και του τραμ, όμως μέχρι σήμερα στις απεργιακές του κινητοποιήσεις τα εν λόγω μέσα δεν είχαν κατεβάσει χειρόφρενο.

Επίσης, οι ακινητοποιημένοι συρμοί , τα άδεια εκδοτήρια, η τεχνική βάση χωρίς προσωπικό, οι συνθήκες εργασίας που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, τα εγκαταλελειμμένα σταθμαρχεία τίθενται επί τάπητος από τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Ενώ δεν λείπουν οι καταγγελίες για προαγωγές και υποβιβασμούς με αδιαφανείς διαδικασίες από τη διοίκηση της εταιρείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk