Ρουβίκωνας: Την ανομία που έχουν επιβάλλει ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στα πανεπιστήμια θα την πατάξουμε

Εναντίον μας ήταν 15 καθηγητές και 3 μπράβοι, μαζί μας ήταν 100 φοιτητές και διοικητικοί

Τη δική του απάντηση, όπως συνηθίζει, έδωσε μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, για τα όσα έλαβαν χώρα την Τετάρτη στη Φιλοσοφική, όπου καθηγητές επιχείρησαν να αποτρέψουν την είσοδο των μελών του στο γραφείο που έχει καταληφθεί, πετυχαίνοντας προσωρινά την απομάκρυνση της «συλλογικότητας».

Στη συνέχεια ο Ρουβίκωνας, ανακατέλαβε το χώρο και ηγετικό στέλεχος του απάντησε στους καθηγητές που αντιτάχθηκαν αναφέροντας στο facebook: «Με την κυρία Φουντοπούλου ήταν 15 καθηγητές και διοικητικοί και 3 μπράβοι από το Μενίδι.Με την συλλογικότητα μας περίπου 100 φοιτητές και διοικητικοί. Αυτό για να ξέρουμε τους συσχετισμούς που υπήρξαν σήμερα. Επί σειρά ετών η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ πηγαίνουν σε καθηγητές λίστα με φοιτητές των παρατάξεων τους για να τους περάσουν στα μαθήματα. Το ρουσφέτι καλά κρατεί. Αυτά( και πολλά άλλα) θα προσπαθήσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις να τα πολεμήσουμε. Την ανομία που έχουν επιβάλλει η νεολαία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα πανεπιστήμια θα την ΠΑΤΑΞΟΥΜΕ».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις της προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Μαρίζας Φουντοπούλου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στις ενέργειες των καθηγητών, στέκονται στο πλευρό των φοιτητών και την Τετάρτη βρέθηκαν στην πλευρά των μελών του Ρουβίκωνα που θέλησαν να μπουκάρουν στην αίθουσα της Φιλοσοφικής.

«Με απόφαση της κοσμητείας σχηματίστηκε ανθρώπινη αλυσίδα. Ηταν μια συμβολική παράσταση στα γραφεία που κατέλαβε ο Ρουβίκωνας, παραμένοντας εκεί μέχρι να ανοίξει το γραφείο. Στις 10 εμφανίστηκαν φοιτητές-Ρουβίκωνες, μας ρώτησαν γιατί είμαστε εκεί και τους είπαμε ότι είμαστε εκεί γιατί ο χώρος δεν τους ανήκει και γιατί πρέπει να επιστρέψει στην κατοχή της Φιλοσοφικής», ανέφερε η κυρία Φουντοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια: «Υπάρχει μια κίνηση διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι θεωρούν ότι με αυτό που ασχολούμαστε είναι τρίχα στο ζυμάρι, θεωρούν ότι τα προβλήματα του πανεπιστημίου είναι άλλα και πιο σοβαρά. Αυτό δεν μειώνει το πρόβλημα. Όλοι συμφωνούμε, αλλά το βλέπουμε από άλλη γωνία. Κάποιοι διοικητικοί ήταν μαζί μας, υπήρχε όμως και ομάδα διοικητικών που στήριζε το στέκι του Ρουβίκωνα. Όσον αφορά για τυχόν διαφωνίες καθηγητών, δεν μπορώ να σας αποκαλύψω περισσότερα. Και να υπάρχουν, υπερισχύουν οι συλλογικές αποφάσεις. Βαδίσαμε με βάση την απόφαση του συλλογικού οργάνου. Μαθήματα γίνονται κανονικά, η σχολή λειτουργεί φυσιολογικά. Όλα θυμίζουν μια κανονική ημέρα».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, ο Ρουβίκωνας απηύθυνε κάλεσμα στους φοιτητές να δώσουν το παρόν στα γραφεία του την Τετάρτη, εάν έχουν να κάνουν καταγγελίες για καθηγητές που είτε χρηματίζονται είτε προχωρούν σε σεξουαλική παρενόχληση φοιτητών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk