Τσίπρας: Συναντήθηκε με τους αντιπροέδρους Ινδίας και Ινδονησίας στις Βρυξέλλες

Την Παρασκευή συναντάται με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κετσιάνγ

Διαδοχικές διμερείς συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Ινδίας, Venkaiah Naidu, και τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας, Jusuf Kalla, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της 12ης Ευρωασιατικής Συνόδου (ASEM).

Στη διάρκεια της συνάντησης με τον έλληνα πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της Ινδίας αναφέρθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.

Τομείς επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα είναι η υψηλή τεχνολογία, οι τηλεπικοινωνίες, οι νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups), η ναυτιλία. Η ινδική εταιρία GMR συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του κονσόρτσιουμ στο Καστέλι.

Ο αντιπρόεδρος της Ινδίας χαρακτήρισε κορυφαίο γεγονός την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2019, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι η Ινδία και σημείωσε ότι αναμένεται να είναι υψηλόβαθμη η κυβερνητική εκπροσώπηση και πολυάριθμη η επιχειρηματική αποστολή που θα δώσουν το «παρών» στην 84η ΔΕΘ.

Ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την Ινδονησία

Στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράσταση της Ελλάδας για τις καταστροφές που προκάλεσαν στην Ινδονησία ο σεισμός και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Επίσης, τον ευχαρίστησε για τη στάση της Ινδονησίας στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, όπου η χώρα του αντιτίθεται στα μεροληπτικά ψηφίσματα που προωθεί η Τουρκία για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξέτασαν τις προοπτικές για οικονομική συνεργασία και συνεργασία στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα. Προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε η συγκρότηση Κοινής Επιτροπής με στόχο την ενίσχυση οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο μεγάλο ενδιαφέρον ελληνικών εταιριών στην Ινδονησία για τους τομείς της φαρμακοβιομηχανίας, των κατασκευών και των δομικών υλικών.

Αύριο, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk