Επιμένει στο «ένα και κοινό σενάριο του προϋπολογισμού», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, ο οποίος χαρακτήρισε λάθος την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού που αναφερόταν σε δυο σενάρια.

Όπως είχε επισημάνει ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας στην επιτροπή όπου συζητείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού,  «για δυο σενάρια μιλάει ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής», για να λάβει την απάντηση του κ. Χουλιαράκη ότι «κάνει λάθος». Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού και πρώην γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών επί ΣΥΡΙΖΑ Φρ. Κουτεντάκης πήρε θέση εμμένοντας ουσιαστικά στην άποψή του.

«Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή έχει τη θεσμική υποχρέωση να εκφράζει ανεξάρτητη γνώμη για τη δημοσιονομική πολιτική και τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Με τη γνώμη αυτή μπορεί ελεύθερα να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει κανείς. Όμως ο ισχυρισμός ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή “κάνει λάθος” προϋποθέτει σοβαρή τεκμηρίωση που δεν ακούστηκε στη χθεσινή συζήτηση», είπε ο ίδιος στην Βουλή ενώ διευκρίνισε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού αναφέρει στον τίτλο του πίνακα 2.1 (σελ. 18) το «Σενάριο βάσης» και Στον τίτλο του πίνακα 2.8 (σελ. 37) το «Σενάριο με ενσωματωμένες τις προτιθέμενες δημοσιονομικές παρεμβάσεις».

«Πρόκειται δηλαδή για δύο σενάρια που παράγουν διαφορετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Αυτή είναι άλλωστε η δομή παρουσίασης τόσο των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων Δημοσιονομικής Στρατηγικής όσο και των Προσχεδίων προϋπολογισμών που καταθέτουν τα κράτη-μέλη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού εξαμήνου, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης», σημείωσε. Στην διαφωνία παρενέβη ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, ο οποίος απαντώντας στις σχετικές επικρίσεις της αντιπολίτευσης (ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Σταμάτης είπε ότι όλοι ξέρουμε πώς διορίστηκε ο κ. Κουτεντάκης, υπονοώντας τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ), είπε: «Ο Κουτεντάκης δεν είναι δικός μας. Δεν λειτουργούμε έτσι. Όταν είναι ανεξάρτητες αρχές, περιμένουμε την ανεξάρτητη γνώμη σας. Εγώ χαίρομαι να μου κάνει κριτική ο κ. Κουτεντάκης. Θέλω να ακούω αυτά που χρειάζομαι και όχι αυτά που επιθυμώ. Δεν έλεγα ότι είναι δικός σας ο κ. Λιαργκόβας», ο οποίος ήταν ο προκάτοχος του κ. Κουτεντάκη.