Χ.Α.: Ιταλία και εσωτερική επικαιρότητα ανεβοκατεβάζουν τον χρηματιστηριακό δείκτη

Να σταθεροποιηθεί προσπαθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο μετά το χθεσινό πολιτικό – σοκ προσπαθεί να ισορροπήσει

Να σταθεροποιηθεί προσπαθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο μετά το χθεσινό πολιτικό – σοκ προσπαθεί να ισορροπήσει.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 636,78 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,05%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,58 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 16 μετοχές, 18 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Το τελευταίο διάστημα το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να μείνει πάνω από τις 610 μονάδες, χωρίς όμως να επιχειρεί την ανακατάληψη των 650 μονάδων, που θα το βοηθούσε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα.

Τόσο οι εξελίξεις στην Ιταλία όσο και τα εσωτερικά γεγονός κυρίως σε πολιτικό επίπεδο δημιουργούν έντονη νευρικότητα στη χρηματιστηριακή αγορά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,35%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (+1,20%), της Jumbo (+1,11%) και της Fourlis (+0,84%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (-2,89%), της ΕΥΔΑΠ (-2,35%) και της Motor Oil (-1,56%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,32%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+1,03%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου (-1,61%) και των Κατασκευών (-0,40%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΕΛΤΕΧ ‘Ανεμος +3,43% και Καράτζη +1,64%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Επίλεκτος -6,40% και Τράπεζα Ελλάδος -3,56%.

Την ίδια ώρα η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αυξήθηκε πάλι στο 4,390%. Η άνοδος των αποδόσεων σχετίζεται τόσο με την χθεσινή αναστάτωση στην κυβέρνηση με την αποπομπή του υπουργού Εξωτερικών, αλλά και την απουσία εξελίξεων στο οικονομικό πεδίο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk