Ένα «σκληρό Brexit» θα μπορούσε να καθηλώσει στο έδαφος τις βρετανικές πτήσεις για έως και τρεις εβδομάδες αλλά αυτό θα ήταν κάτι που θα μπορούσε να αντέξει η Ryanair, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής εταιρίας χαμηλού κόστους Μάικλ Ο’ Λίρι ενόψει της συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες σήμερα.

«Μπορείς να κρατήσεις τα αεροπλάνα στο έδαφος για μία εβδομάδα, δύο εβδομάδες, τρεις εβδομάδες. Θα ήταν πολύ επώδυνο», δήλωσε ο Ο’Λίρι στο Reuters στο Βερολίνο. «Αλλά είμαστε μια μεγάλη εταιρία, μπορούμε να επιβιώσουμε».

Ο Ο’Λίρι προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι δεν υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως θα υπάρξει μια συμφωνία η οποία θα επιτρέπει να συνεχιστούν οι πτήσεις μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον επόμενο Μάρτιο.

Ο Ο’Λίρι δήλωσε ότι δεν αναμένει η Ryanair να αναπτυχθεί στη Γερμανία την επόμενη χρονιά, αφού έκλεισε τις βάσεις της στη Βρέμη και στο Βίζε κοντά στο Ντίσελντορφ. «Η κίνησή μας θα είναι αμετάβλητη», δήλωσε ο Ο’ Λίρι.

Ο Ο’Λίρι εξέφρασε εκ νέου την πεποίθηση πως η Ryanair θα μπορέσει να επιλύσει τη διαμάχη της με τα γερμανικά συνδικάτα που εκπροσωπούν τους πιλότους και το προσωπικό καμπίνας. Δήλωσε ότι καταγράφεται πρόοδος στις συνομιλίες και ότι δεν αναμένει περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις τις επόμενες εβδομάδες.