Αλυσιδωτές αντιδράσεις φαίνεται ότι θα προκαλέσει στο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ το αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης να μετατεθεί σε άλλη μέρα το ντέρμπι του Δικέφαλου με τον Παναθηναϊκό, το οποίο είναι ορισμένο για την Κυριακή 28 Οκτωβρίου.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και η ΓΑΔΑ, μέσω εγγράφου, αιτήθηκαν στη Super League και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για λόγους ασφαλείας, τη μετάθεση του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός κατά μια μέρα, εξαιτίας της παρέλασης και των λοιπών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου.

Σχετικό έγγραφο έστειλε και ο Γιώργος Βασιλειάδης και πλέον αναμένεται η τελική επιβεβαίωση από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Το πιθανότερο είναι ότι το ντέρμπι του Δικέφαλου με τους «πράσινους» θα μετατεθεί για τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, καθώς δε γίνεται να πάει το Σάββατο (27/10) αφού την Πέμπτη 25/10 ο ΠΑΟΚ παίζει με τη Βίντι στην Τούμπα για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η μετάθεση του ματς με τον Παναθηναϊκό για τις 29/10 φαίνεται ότι θα οδηγήσει σε αναβολή του αγώνα Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη που θα γίνονταν 30/10, 31/10 ή 1/11.

Ο αγώνας Κυπέλλου με τους Κρητικούς δε θα μπορεί να γίνει 31/10 αν παίξει ο ΠΑΟΚ 29/10 με τον Παναθηναϊκό, αλλά ούτε και 1/11 καθώς δύο μέρες μετά είναι ορισμένο να γίνει το Σάββατο 3/11 το ματς του Δικέφαλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 9η αγωνιστική της Super League.

Έτσι λοιπόν το πιθανότερο είναι η οριστικοποίηση της μετάθεσης του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για τις 29 Οκτωβρίου να φέρει και αναβολή του ματς Κυπέλλου με τον Εργοτέλη στην Κρήτη, το οποίο θα γίνει πιθανότατα στην επόμενη διακοπή του Πρωταθλήματος (μετά τις 11 Νοεμβρίου με πιθανή ημερομηνία τις 14/11) όπως έγινε και στην περίπτωση του αγώνα της ΑΕΚ με τη Λαμία (έπαιξαν για το Κύπελλο την προηγούμενη εβδομάδα στην τρέχουσα διακοπή του πρωταθλήματος).