ΗΠΑ: Πέθανε σε ηλικία 65 o συνιδρυτής της Microsoft Πολ Άλεν

Εξαιτίας επιπλοκών του καρκίνου

Ο δισεκατομμυριούχος Πολ Αλεν, συνιδρυτής το 1975 μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς της αμερικανικής εταιρείας πληροφορικής Microsoft, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 65 ετών εξαιτίας επιπλοκών του καρκίνου, γνωστοποίησε εξ ονόματος της οικογένειάς του η εταιρεία του Vulcan.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του ιδρυτή μας Πολ Αλεν, συνιδρυτή της Microsoft», ανέφερε η Vulcan, την οποία δημιούργησε και της οποίας ήταν βασικός μέτοχος.

Ο Αλεν «πέθανε τη Δευτέρα το απόγευμα» εξαιτίας των «επιπλοκών του λεμφώματος μη-Χότζκιν» από το οποίο έπασχε, στο Σιάτλ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο ίδιος γνωστοποίησε στις αρχές Οκτωβρίου ότι είχε παρουσιάσει υποτροπή η ασθένειά του, για την οποία υποβλήθηκε πρώτη φορά σε θεραπεία το 2009, διαβεβαιώνοντας πως οι γιατροί του ήταν «αισιόδοξοι».

«Ο αδελφός μου ήταν αξιοπρόσεκτος άνθρωπος, από όλες τις απόψεις», ανέφερε η αδελφή του Τζόντι στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Vulcan.

Περιουσία 20,3 δισ. δολαρίων

Ο Αλεν αποχώρησε από τη Microsoft το 1983, πριν ιδρύσει και γίνει πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Σιάτλ και διαχειρίζεται πόρους στους τομείς του πολιτισμού, των ακινήτων, των μέσων ενημέρωσης και του αθλητισμού.

Η περιουσία του ανερχόταν το βράδυ της Δευτέρας σε 20,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Ο Πολ Αλεν ήταν μεταξύ άλλων ιδιοκτήτης της ομάδας του αμερικάνικου ποδοσφαίρου Seattle Seahawks.

Γνωστός για το φιλανθρωπικό έργο του, ειδικά στον τομέα της υγείας, έτεινε να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

Το 2011 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του. Σε αυτήν περιέγραφε μεταξύ άλλων το πώς ο παιδικός φίλος του Γκέιτς, τον οποίο έπεισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ για να ιδρύσουν εταιρεία που θα παρήγαγε υπολογιστές και λογισμικό, είχε αποδυθεί σε μηχανορραφίες για να μειωθεί το μετοχικό κεφάλαιο του Αλεν στη Microsoft.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk