Στο προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού αναφέρθηκε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κατάθεσή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αργά το βράδυ της Δευτέρας.

«Αν δεχθούμε την παρέκκλιση του ιταλικού προϋπολογισμού από τους ευρωπαϊκούς κανόνες, ορισμένες χώρες θα μας προπηλάκιζαν με την κατηγορία ότι είμαστε υπερβολικά ευέλικτοι με την Ιταλία» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν σε δηλώσεις του προς ιταλούς δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Δεν θέλω να σχολιάσω τα μέτρα του ιταλικού προϋπολογισμού. Ασχολούμαι με τον τελικό ισολογισμό εσόδων και εξόδων. Δεν θα υπεισέλθουμε στα περιεχόμενα, διότι θα γινόμασταν στόχος επιθέσεων» είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αργά σήμερα το απόγευμα αναμένεται να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ιταλό πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η δυναμική της ιταλικής δημόσιας οικονομίας τον κάνει να «ανησυχεί ιδιαίτερα», ωστόσο υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν προκαταλήψεις» και ότι «με την Ιταλία θα αναπτυχθεί συζήτηση, όπως γίνεται και με όλες τις άλλες χώρες».