Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στους φοιτητές να καταγγείλουν συμβάντα με καθηγητές

Οι οποίοι ζητούν φακελάκια ή σεξουαλικά ανταλλάγματα απέστειλε ηγετικό μέλος του

Κάλεσμα στους φοιτητές να καταγγείλουν συμβάντα με καθηγητές, οι οποίοι ζητούν φακελάκια ή σεξουαλικά ανταλλάγματα απέστειλε ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα.

Λίγες ημέρες μετά την… απόκτηση γραφείου στο ΕΚΠΑ, το στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας ζητά από τους φοιτητές να τους δώσουν «πληροφορίες για καθηγητές πανεπιστημίων που ζητάνε φακελάκια η σεξουαλικά ανταλλάγματα».

«Θα παρακαλέσω οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που έχουν πληροφορίες για καθηγητές πανεπιστημίων που ζητάνε φακελάκια η σεξουαλικά ανταλλάγματα, να μην τις στέλνουν με μηνύματα στο φεϊσμπουκ γιατί δεν είναι ασφαλής η επικοινωνία. Για οποιαδήποτε πληροφορία καλύτερα κατ’ ιδίαν επαφή με την ομάδα», σημειώνει στην ανάρτησή του. 

Νωρίτερα, το ίδιο μέλος του Ρουβίκωνα και πάλι με ανάρτηση του στα Social Media ανέφερε πως «οι πρυτανικές αρχές εναντίον μας, αλλά οι φοιτητές μαζί μας».

Η κατάληψη γραφείων της Φιλοσοφικής Σχολής από μέλη του Ρουβίκωνα έχει προκαλέσει αναστάτωση στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Το πρωί οι Πρυτανικές Αρχές με ανακοίνωσή τους απαίτησαν από τον Ρουβίκωνα να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή, ενώ καταδίκασαν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις.

Η ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του ΡΟΥΒΊΚΩΝΑ να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή.

Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις».

Ένταση στη Σύγκλητο

Στο ήδη τεταμένο κλίμα, το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε παρέμβαση φοιτητών στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές που βρέθηκαν στη Σύγκλητο ζήτησαν να μην υπάρξει απόφαση κατά της παρουσίας Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική.

 Όπως ανέφερε μέλος της Συγκλήτου, με το οποίο επικοινώνησε το in.gr, ομάδα περίπου 30 φοιτητών μπήκε στο χώρο που συνεδρίαζε η Σύγκλητος. «Εγώ έφτασα στη συνεδρίαση με δεκάλεπτη καθυστέρηση και είδα περίπου 30 φοιτητές να ζητούν να προσδιοριστεί η επόμενη Σύγκλητος. Κάποιοι από αυτούς έλεγαν δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ» τόνισε για να προσθέσει:

«Οι φοιτητές έμειναν μέσα στην αίθουσα της Συγκλήτου για περίπου 15 με 20 λεπτά. Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε, η κατάσταση εκτονώθηκε και αποχώρησαν όλοι, φοιτητές και Συγκλητικοί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, πληροφορίες από άλλους καθηγητές αναφέρουν ότι η ομάδα των φοιτητών φέρεται να τους παρεμπόδισε να βγουν όσο βρισκόντουσαν στην αίθουσα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk