ΟΑΣΑ: Ξεπέρασε το 20% η αύξηση εσόδων τον Σεπτέμβριο

Νέο ρεκόρ εσόδων για τον Οργανισμό από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Το φθινόπωρο έφερε νέο ρεκόρ στην αύξηση των εσόδων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) χάρη στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Ο Σεπτέμβριος αναδείχθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός, σε πρωταθλητή με την αύξηση να ξεπερνάει το 20%, ενώ γενικά το τελευταίο τρίμηνο κινείται σε διψήφια ποσοστά.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο η άνοδος των εσόδων ανήλθε στο 12,12% και τον Αύγουστο στο 10,72%, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες τους 2017.

Τα παραπάνω αποτελέσματα καταδεικνύουν τη δυναμική του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο έχει εισάγει νέες υπηρεσίες προς όφελος του επιβατικού κοινού, όπως ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική (πακέτο εισιτηρίων 10+1, 5+0, διπλό μετ’ επιστροφής), φόρτιση προσωποποιημένης κάρτας μέσω κινητού τηλεφώνου και αγορά/επαναφόρτιση εισιτηρίου με πιστωτική κάρτα στο σύνολο του δικτύου. Δηλαδή σε 298 αυτόματα μηχανήματα, στα εκδοτήρια της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ, καθώς και σε ένα δίκτυο 500 περιπτέρων.

Ενδεικτικό είναι ότι οι προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card έχουν ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις, καθώς προσεγγίζουν το 1 εκατομμύριο, ενώ αξιοσημείωτη είναι η διάθεση και των ανώνυμων καρτών, που φτάνουν στις 420.000.

«Η ανοδική τάση των εσόδων συνεχίζεται και τον Οκτώβριο, ενώ το επόμενο διάστημα σχεδιάζουμε διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου» υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, κ. Ιωάννης Σκουμπούρης.

Με την ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΑ παροτρύνει το επιβατικό κοινό να κάνει χρήση προσωποποιημένης ή απρόσωπης κάρτας έναντι του πολλαπλού εισιτηρίου. Η προσωποποιημένη ATH.ENA Cardμπορεί να φορτιστεί ταυτόχρονα με έως δύο προϊόντα κομίστρου και χρηματική αξία, δηλαδή με προϊόντα μεγάλης ή μικρής χρονικής διάρκειας (π.χ. 30, 90, 180 ή 365 ημερών, 5 ημερών, 3 ημερών), λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο ένα από αυτά μπορεί να είναι ενεργό κάθε χρονική στιγμή (το δεύτερο ξεκινά μετά τη λήξη του πρώτου) και/ή με χρήματα, ώστε να λειτουργεί και ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Αντίστοιχα, η ανώνυμη ATH.ENA Card μπορεί να φορτιστεί με έως δύο προϊόντα μικρής χρονικής διάρκειας ή με χρήματα, ώστε να λειτουργεί και ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Τέλος, το εισιτήριο ATH.ENA Ticket μπορεί να φορτιστεί μόνο με ένα προϊόν μικρής διάρκειας και επαναφορτίζεται, μόνο εφόσον έχει καταναλωθεί η αξία κομίστρου του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk