Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε μια ημέρα μετά την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας με στόχο να διερευνηθεί η αντίδραση των αστυνομικών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ενέργεια των 60 περίπου κουκουλοφόρων. Στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί προβληματισμός για το γεγονός πως ουδείς ενημέρωσε έγκαιρα για την προσέγγιση των ατόμων στο Α.Τ. Ομονοίας ενώ η έρευνα θα εστιαστεί μεταξύ άλλων για το πότε ακριβώς ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, τι ώρα έφτασαν οι πρώτες ενισχύσεις στο σημείο και γιατί δεν έγινε καμία προσαγωγή.
Το ΑΤ Ομονοίας επισκέφτηκε το πρωί η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη συνοδευόμενη από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου. Κατά την έξοδο της δήλωσε ότι: «Το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα βρίσκεται σε μία ευαίσθητη περιοχή με πολλές προκλήσεις, όχι εύκολες. Και ήρθαμε για να συζητήσουμε τι συμβαίνει μέχρι σήμερα και τι πρέπει να συμβεί περαιτέρω. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τώρα που θα γυρίσουμε στο Υπουργείο. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες. Αυτές που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα και όχι μόνο».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εάν σχετίζεται η επίθεση με την πρεμιέρα του σχεδίου «Περσέας» επεσήμανε ότι «όχι μη το μπερδεύουμε, το σχέδιο «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» είναι ένα σχέδιο το οποίο απευθύνεται στη μικροεγκληματικότητα. Τα συγκεκριμένα ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή εδώ και το κέντρο της Αθήνας αντιμετωπίζονται με διαφορετικούς τρόπους και είναι άλλου αντικειμένου…Η πεζή περιπολία, η ορατή αστυνόμευση έρχεται κυρίως για να αποτρέψει και να αντιμετωπίσει επίσης στη συνέχεια τη μικροεγκληματικότητα.»

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλά θέματα. Τα ζητήματα δεν είναι πάντα ποσοτικά, είναι και ποιοτικά. Τα ποσοτικά ζητήματα της αστυνομίας ξέρουμε ποια είναι και ξέρουμε και για τις ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή. Είναι ζητήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία πολλά χρόνια, όπως ξέρετε. Προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε. Περιστατικά υπάρχουν, σημασία έχει ποιος είναι ο σχεδιασμός στον τρόπο αντιμετώπισης ανάλογα με τη σοβαρότητα και την επικινδυνότητα του κάθε επεισοδίου. Με σχέδιο και αποφασιστικότητα θα αντιδράσουμε στις προκλήσεις.»

Για τους τραυματίες αστυνομικούς είπε «εκφράζω και από εδώ την πλήρη συμπαράστασή και εύχομαι γρήγορη ανάρρωση. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, είναι εξαιρετικά άσχημο να συμβαίνει αυτό. Κυρίως, γιατί το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι η ανθρώπινη ζωή και μετά όλα τα άλλα…»

Αναφορικά με την άποψη που έχει διατυπωθεί πως αυτά τα φαινόμενα παρουσιάστηκαν μετά την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ η υπουργός απάντησε: «Θα θυμίσω σε όλους τις εποχές που η ομάδα ΔΕΛΤΑ δρούσε και δρούσε με τους συγκεκριμένους τρόπους. Και τότε δεν είχαν λυθεί τα ζητήματα της Αθήνας… Άρα, αυτό το οποίο φταίει και πρέπει να αντιμετωπίσουμε, δεν είναι η κατάργηση ή μη αλλά ο τρόπος δράσης των Σωμάτων, ο συντονισμός μεταξύ τους και μερικά άλλα ζητήματα πολύ σοβαρά.»

Τέλος για το εάν μίλησε με τον κ. Μητσοτάκη και για το το κλίμα ανομίας που επικρατεί στα Εξάρχεια τόνισε ότι «…ο κύριος Μητσοτάκης να θυμηθεί τα έργα επί των ημερών του. Ξέρετε ότι η αντιπολίτευση έχει παίξει όλα τα χαρτιά της κατάρρευσης της Κυβέρνησης και της κατάρρευσης της χώρας. Όλα τα αφηγήματα έχουν ακυρωθεί. Ένα τελευταίο χαρτί παίζει ο κύριος Μητσοτάκης. Θα συνιστούσα στα ζητήματα ασφαλείας να σταθεί με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Τα ζητήματα ασφαλείας είναι ευαίσθητα, σοβαρά και πρέπει να αντιμετωπιστούν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Όσοι προσπαθούν να κάνουν επικοινωνία με ζητήματα ασφάλειας είναι επικίνδυνοι.»