«H κυβέρνηση έχει σικέ διαφωνίες για να πετάει την μπάλα στην εξέδρα, την ώρα που στην πραγματική πολιτική εφαρμόζει τα σκληρότερα μέτρα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έχουν εμφανιστεί να διαφωνούν για μια σειρά από καίρια ζητήματα και μετά προχωρούν μαζί έπειτα από ένα τραπέζι, το οποίο κάνει ο ένας στον άλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης και πρόσθεσε: «Εμείς αναδεικνύουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο πορεύεται ο κ. Καμμένος προσβάλλει την εθνική αξιοπρέπεια και αξιοπιστία και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Αυτά τα οποία λέει για τα ζητήματα τα οποία αφορούν τις διεθνείς μας σχέσεις είναι πράγματα που δεν ταιριάζουν σε μια χώρα ευρωπαϊκή και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που στην Ελλάδα τα αποτελέσματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εμφανή στην πραγματικότητα».

Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό του 2019, το σχέδιο του οποίου κατατέθηκε στην Κομισιόν και συζητείται σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Χρηστίδης σχολίασε: «Έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να κατατίθεται ένα σχέδιο προϋπολογισμού με δύο σενάρια (2+1). Είναι κάτι το οποίο υποδηλώνει ότι όσα έχει πει ο κ. Τσίπρας από την Ιθάκη και ύστερα είναι απλώς πυροτεχνήματα. Η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε μια συνεχή διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους εταίρους στο εξωτερικό, δεν έχει λύσει τα μακροοικονομικά της ζητήματα, αντιμετωπίζει καθημερινά δυσκολίες το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας».

Είπε ακόμα ότι δεν μπορεί να πείσει ο κ. Τσίπρας, ό,τι και να κάνει, πως «η χώρα άφησε τα μνημόνια, την επαφή με τους εταίρους και την κρίση πίσω τους» και υπογράμμισε πως «χρειάζεται μια νέα μέρα, μια νέα εποχή, μακριά από τα μεγάλα λόγια και με συγκεκριμένες πράξεις, τις οποίες δεν βλέπουμε».

Αναφορικά με τη διακυβέρνηση της χώρας τα προηγούμενα χρόνια από το ΠΑΣΟΚ, είπε πως το κόμμα αυτό «πλήρωσε μια δυσανάλογη ευθύνη, πιο σκληρά από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, επειδή είπε την αλήθεια, ότι μετά από μια περίοδο διακυβέρνησης, η οποία δεν είχε κανένα μέτρο, την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, όταν η χώρα δανείστηκε 120 δισ. ευρώ και έφτασε το έλλειμμά της πάνω από το 10%, αναγκάστηκε να πάρει πολύ σκληρά μέτρα, γιατί βρεθήκαμε αθωράκιστοι στο κέντρο των εξελίξεων και της διεθνούς κρίσης».

Η ΝΔ έχει αμνησία

Υπογράμμισε ότι «η ΝΔ έχει πάθει αμνησία για την περίοδο του Κώστα Καραμανλή, όπως έχει πάθει αφωνία και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί έχει μέσα της μια σειρά κορυφαίων στελεχών», ενώ για το άνοιγμα της ΝΔ προς την Κεντροαριστερά σχολίασε πως «το κρίσιμο είναι να μας πει σήμερα η ΝΔ τι λέει, το οποίο να έχει κεντροαριστερά χαρακτηριστικά» και υποστήριξε πως «ο κ. Μητσοτάκης αυτό το οποίο λέει είναι για να ξεφύγει από τις σκληρές λογικές στη ΝΔ, οι οποίες είναι σκληρές δεξιές λογικές».

Ο κ. Χρηστίδης τόνισε επίσης ότι το ΚΙΝΑΛ θέλει «ισχυρή εντολή για να μην μπορεί κανείς να κάνει παιχνίδια με το μέλλον της χώρας», ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 σημείωσε -μεταξύ άλλων- πως το ΚΙΝΑΛ φτιάχνει «μεγάλα ψηφοδέλτια, προοδευτικών συμμαχιών, με ανθρώπους που θέλουν να δώσουν νέα πνοή στις τοπικές και περιφερειακές κοινωνίες».