ΕΚΤ – μελέτη: Τα ελληνικά ομόλογα δεν μπορούν να αποτελέσουν δυνητικό κίνδυνο για τις υπόλοιπες αγορές κρατικού χρέους της ευρωζώνης

Διακρίνονται από υψηλό βαθμό μεταβλητότητας

Μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) διαπιστώνει ότι τα ελληνικά ομόλογα διακρίνονται από υψηλό βαθμό μεταβλητότητας. Σε κάθε περίπτωση ανάλογα χαρακτηριστικά διαθέτουν και άλλες περιφερειακές αγορές της ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλική.

Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΚΤ εκτιμά ότι τόσο η ελληνική όσο και η πορτογαλική αγορά ομολόγων δεν μπορούν να αποτελέσουν δυνητικό κίνδυνο για τις υπόλοιπες αγορές κρατικού χρέους της ευρωζώνης.

Σε ότι αφορά την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σήμερα, Δευτέρα, στη δευτερογενή αγορά ομολόγων παρατηρούνται σταθεροποιητικές τάσεις με την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 4,39% από 4,40% που ήταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην ΗΔΑΤ, δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 4,40% από 4,42% που έκλεισε την Παρασκευή, με αποτέλεσμα η απόδοση έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,49% να διαμορφωθεί στο 3,91% από 3,92% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk