Σε άδειασμα του Νίκου Φίλη προχώρησε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος παράλληλα πρόσφερε τη στήριξη του στον Πάνο Καμμένο από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής διαχώρισε τη θέση του από τα περί καρικατούρας του Σαλβίνι που είπε ο Νίκος Φίλης αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενώ ταυτόχρονα απάντησε με ειρωνικό τρόπο στις καταγγελίες του για την ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην κριτική του Νίκου Φίλη για την πολιτική της κυβέρνησης στην ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς είπε πως είναι υπερήφανος που είχε την τύχη να συμμετέχει στην κυβέρνηση η οποία άνοιξε την ΕΡΤ εκ νέου και σημείωσε πως «η ΕΡΤ είναι στην καλύτερη φάση από τότε που την ανοίξαμε. Δεν άνοιξε χωρίς προβλήματα. Το καλύτερο κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης».

Υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη να μην εργαλειοποιείται  στην κομματική αντιπαράθεση, απαντώντας με ειρωνεία στον Νίκο Φίλη με τη φράση «ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός».

Συνεχίζοντας την αναφορά στον Νίκο Φίλη είπε «πριν έξι εννιά μήνες τα ίδια έλεγε και για το πρόγραμμα που δε βγαίνει, για το μνημόνιο που δεν τελειώνει. Όπως ότι είπε ότι χάσαμε στο θέμα των αδειών. Δικαιωθήκαμε και σε αυτό», ενώ αναφερόμενος στην ΕΡΤ «είχε καταστεί για χρόνια όμηρος ιδιωτικών συμφερόντων» και ότι «η λήξη της ομηρίας αυτής έχει ενοχλήσει πολλούς».

«Τα περί Σαλβίνι δεν τα συζητώ», είπε ο Νίκος Παππάς σχετικά με τον Πάνο Καμμένο και τον χαρακτηρισμό που του επιφύλαξε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Εγώ δε συμμετέχω ως υπουργός σε κυβέρνηση που συμμετέχει ο Σαλβίνι» ανέφερε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε πως «η επιλογή του 2015 ήταν η αριστερή επιλογή. Δεν ήταν παρέκβαση από την αριστερή κανονικότητα. Δεν κάναμε λάθος το Σεπτέμβριο του 2015. Καταθέτω την αισιοδοξία μου».

Αναφορικά με τη ΝΔ είπε πως είναι απολύτως λογικό η ΝΔ να ενοχλείται. «Θέλει την ΕΡΤ, είτε πολύ μικρή είτε κλειστή. Ανησυχεί διότι συγκροτείται η επιτροπή ορκωτών που θα βγάλει συμπεράσματα για το κόστος του μαύρου» κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.