Η υπόθεση με στημένους αγώνες στο Βέλγιο αγγίζει και την Κύπρο, καθώς όπως αποκαλύπτεται, μίζες ατζέντηδων από αγοραπωλησίες ποδοσφαιριστών φαίνεται να «ξεπλένονταν» στο νησί, μέσω εταιρειών που ήταν εγγεγραμμένες για «γενικό εμπόριο».

Εκεί καταλήγει η Κυπριακή αστυνομία που διερευνά μέρος του σκανδάλου στο βέλγικο ποδόσφαιρο, με συλλήψεις γνωστών ατζέντηδων, παραγόντων, διαιτητών και προπονητών. Τιμολόγια, στελνόντουσαν στην Κύπρο, μαζί με χρήματα που γίνονταν κατάθεση σε τράπεζες και εν συνεχεία με άλλα τιμολόγια επέστρεφαν στο Βέλγιο, αφού πρώτα νομιμοποιούνταν, για υποτιθέμενες υπηρεσίες που προσφέρονταν στη Λευκωσία.

Χθες ο 52χρονος βοσνιακής καταγωγής, ο οποίος κατέχει και την κυπριακή υπηκοότητα, συνελήφθη ως ύποπτος, μέρος του ευρύτερου κυκλώματος και οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου Λευκωσίας, με σκοπό την έκδοση του στις αρχές του Βελγίου. Ο κατηγορούμενος, καταζητείται για δύο αδικήματα, αυτό της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι οποίες διαπράχθηκαν στην Κύπρο, το Βέλγιο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, την τελευταία εξαετία (2012-2018). Εκείνος ζει εδώ και 20 περίπου χρόνια στην Κύπρο.

Ο 52χρονος κατηγορούμενος, έπειτα από απόφαση του κυπριακού δικαστηρίου τέθηκε υπό κράτηση μέχρι τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε, είναι λογιστής σε πολλές εταιρείς στην Κύπρο, μέσω των οποίων οι παράνομες δραστηριότητες νομιμοποιούνται, ενώ η έκδοση του στο Βέλγιο περιπλέκεται λόγω της κυπριακής υποκοότητας.