Εντάσεις προκάλεσε η τελετή για την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής κτιρίων του Α’ Προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης μεταξύ της ΟΛΘ ΑΕ και του Δήμου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή.

Το πρωτόκολλο επρόκειτο να υπογράψουν ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήριος Θεοφάνης, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά «πιστεύω ότι η σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής είναι μία διαδικασία πολύ μικρής ουσιαστικής σημασίας.

Η ουσία της υπόθεσης αυτής βρίσκεται στο ότι τον Μάρτιο του 2017 δημοσιεύθηκε ο σχετικός Νόμος στο ΦΕΚ, ο οποίος αναφέρει ότι οι χώροι για τους οποίους θα γίνει διαδικασία παράδοσης-παραλαβής ανήκουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού» και απαντώντας στη συνέχεια σε σχετική ερώτηση τόνισε με νόημα: «Εμείς στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεν λάβαμε καμία πρόσκληση για τη σημερινή εκδήλωση».

Επιπλέον σε ερώτηση για το εάν θα έπρεπε η Διοίκηση του ΟΛΘ να κάνει την πράξη πρωτοκόλλου προς τα υπουργεία και τα υπουργεία στη συνέχεια, να κάνουν την πράξη προς τον Δήμο, ο Χρ. Λαμπρίδης υπογράμμισε: «Καλό θα ήταν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να γνωρίζουν πώς έγιναν τα πράγματα. Και όντως με τη διαδικασία που περιγράφετε θα συμφωνήσω. Αυτό έπρεπε να γίνει. Θεωρώ ότι για να γνωρίζει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης το τι ακριβώς έγινε, το όλο τελετουργικό θα έπρεπε να περιλαμβάνει εκπροσώπους της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπουργείων, προκειμένου να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση».