Τις βαρύτατες καταγγελίες που έχουν γίνει για την λειτουργία της ΕΡΤ με τις βαρύτατες αιχμές που έχουν διατυπωθεί εκ των έσω αλλά και από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη περί «παραμάγαζου» και «παραδιοίκησης» στην Αγία Παρασκευή, έθεσε στην Βουλή κατά την συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Αν. Λοβέρδος. Ωστόσο, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ελ. Κρέτσος περιορίστηκε να απαντήσει για τα καταγγελλόμενα ότι όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι η ΕΡΤ ξανά στοχοποιείται διότι «ανοιχτή ενοχλεί κάποιους».

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι «επί των ημερών σας ξέφυγε η κατάσταση». «Η ΕΡΤ έχει γίνει ΣΥΡΙΖΑ channel», είπε, διερωτώμενος αν «αυτά σκεφτόσασταν να κάνετε και στα ιδιωτικά κανάλια;». «Εμείς διαφωνήσαμε με το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ και με το δικό σας εμπάργκο στον Σκάι. Εγώ δεν πηγαίνω στην ΕΡΤ γιατί με καθυβρίζουν. Το κόμμα  μου όμως πηγαίνει. Και εγώ πληρώνω για την ΕΡΤ και οι ψηφοφόροι μου και όλοι οι πολίτες όχι όμως για να έχουμε την ενημέρωση που θέλει ο κ. Παππάς», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, ενώ επικαλέστηκε τα στελέχη της ΕΡΤ που έχουν παραιτηθεί καταγγέλλοντας την κατάσταση που επικρατεί στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

«Δικοί σας άνθρωποι θέτουν θέματα παραμάγαζου, παραδιοίκησης, εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων. Τα λέει ο εντεταλμένος σύμβουλός σας και τα λέει ένα ιστορικό στέλεχος της παράταξής σας, ο κ. Φίλης. Θέτουν εμμέσως θέματα διαφθοράς», υπογράμμισε.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απάντησε ότι «η ΕΡΤ ξανά στοχοποιείται» και αναφέρθηκε σε «κακοστημένο χιλιοπαιγμένο σενάριο που έχει ξεφτίσει». «Η ΕΡΤ ανοιχτή ενοχλεί κάποιους. Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη τους. Η ΕΡΤ έχει μια εξαιρετική ποικιλία περιεχομένου παρότι το ανταποδοτικό τέλος στην Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη», είπε. Ενώ προέτρεψε όποιος έχει πει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα. «Καμία οσμή σκανδάλου, ο εισαγγελέας ας έρθει και στην ΕΡΤ», υπογράμμισε. Βέβαια πρόσθεσε ότι «δεν ήρθα να πω ότι όλα είναι τέλεια αλλά αναρωτιέμαι γιατί ξαφνικά αυτός ο θόρυβος», ενώ μίλησε για «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» και τόνισε ότι «κάποιοι θέλουν την ΕΡΤ κλειστή και παρακολούθημα των ιδιωτικών καναλιών αλλά δεν θα τους περάσει».

Ο κ. Λοβέρδος σχολίασε σχετικά με την προτροπή του προς όσους έχουν στοιχεία να τα προσκομίσουν στην Δικαιοσύνη ότι δεν είναι λάθος, όμως αυτό «δεν σας απαλλάσσει από τα εποπτικά σας καθήκοντα». «Να καλέσετε την διοίκηση να σας δώσουν εξηγήσεις αν στέκουν τα επιχειρήματα. Ένα στέλεχος σαν τον κ. Φίλη τα λέει γιατί έτσι του κατέβηκες; Είναι ιδιοκτησία υπουργού η ΕΡΤ; Γιατί έχω ακούσει ότι και τον Τσακαλώτο χτύπησε μια περίεργη εκπομπή», συμπλήρωσε, ενώ είπε στον κ. Κρέτσο: «Δεν φτάνει η Δικαιοσύνη. Το θέμα είναι εσείς τι κάνετε;». Ο υφυπουργός περιορίστηκε να επικαλεστεί στοιχεία για την πορεία και τις δράσεις της ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι «παραμένει κερδοφόρα και εύρωστη», ενώ κάλεσε «να μιλήσουμε με στοιχεία και όχι fake news και μισές αλήθειες».