Την εκτίμηση ότι η χώρα μας δεν έχει τη δυνατότητα ενός υγιούς δανεισμού αλλά και ότι θα παραμείνει σε μνημόνιο από τη στιγμή που είναι πτωχευμένη εξέφρασε ο πρώην υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 , ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε  πως επί υπουργίας του δεν υπήρξε κάποιο κόστος για την οικονομία της χώρας. Είπε πως κάθε υπουργός Οικονομικών κρίνεται από το τι ήταν το εθνικό εισόδημα, ποια τα ταμειακά του κράτους και ποιο το χρέος της χώρας.

Για το θέμα της περικοπής των συντάξεων είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί στο Βερολίνο και πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που αντιδρά  κάνει απλά θόρυβο.

Ανέφερε επίσης  επίσης πως δεν μπορεί να αναπνεύσει η χώρα με πλεόνασμα 3,5%  προσθέτοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να πάει στο 1,5% και μάλιστα μονομερώς.

Εκτίμησε ακόμη ότι η κρίση του 2008 δεν έχει τελειώσει και απλά μεταλλάσσεται. Είπε πως η ΕΕ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διάλυσης και έρχεται ο  Αμερικανός πρόεδρος και χρησιμοποιεί σαν μοχλό το δολάριο για να  «σπάσει» την ΕΕ.

Πτωχευμένες οι τράπεζες από το 2008

Αναφορικά με την κατάσταση των τραπεζών είπε πως είναι πτωχευμένες από  το 2008 ενώ για τα κόκκινα δάνεια ανέφερε ότι μεγαλώνουν στην περίοδο μιας  κρίσης. Τόνισε πως για την αντιμετώπιση του φαινομένου θα ήταν απαραίτητος  ένας οργανισμός διαχείρισης δανείων στον οποίο θα μεταφέρονται τα πιο  κόκκινα δάνεια των τραπεζών.