Για αναστάτωση της εκπαιδευτικής κοινότητας κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με τις νέες αλλαγές που εισάγει το υπουργείο Παιδείας στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών των τριών τάξεων του Λυκείου.

Όπως τονίζει η αρμόδια τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκη Κεραμέως, «το ράβε-ξήλωνε στην παιδεία δεν έχει τέλος».

«Με ενημερωτικό έγγραφο προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τα Γενικά Λύκεια της χώρας, φέρνει τα πάνω κάτω στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών στο Λύκειο. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει» σημειώνει η κ. Κεραμέως, προσθέτοντας πως το παράδοξο, αυτή τη φορά, είναι ότι με το σχετικό έγγραφο ενημερώνει μόνον για τις κυριότερες τροποποιήσεις, ενώ για τις τροποποιήσεις στο σύνολο τους, η εκπαιδευτική κοινότητα θα ενημερωθεί σε άγνωστο χρόνο με νέο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί.

«Εν τω μεταξύ, το σχολικό έτος προχωρά και τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί βιώνουν τον παραλογισμό στην πράξη, χωρίς να ξέρουν τις λεπτομέρειες των επερχόμενων αλλαγών, αλλά αυτό φαίνεται να μην απασχολεί τον κύριο υπουργό» καταλήγει η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας.