Σε Ανατολική και Δυτική Αττική, Δράμα, Κοζάνη και Κυκλάδες θα αναρτηθούν στις 19 Οκτωβρίου δασικές χάρτες.

Αυτό έγινε την Παρασκευή γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα:

  • Στην Ανατολική Αττική η ανάρτηση των δασικών περιοχών αφορά τις περιοχές (προκαποδιαστριακούς ΟΤΑ) Ραφήνας, Νέας Μάκρης, Πικερμίου, Ζωγράφου, Βύρωνος, Καισαριανής, Ν. Ιωνίας, Αμαρουσίου, Μελισσίων, Φιλοθέης.
  • Στη Δυτική Αττική η ανάρτηση θα γίνει στην περιοχή των Μεγάρων.
  • Στη Δράμα η ανάρτηση θα γίνει στο σύνολο της περιοχής αρμοδιότητας Δ/νσης Δασών, εκτός των προκαποδιστριακών ΟΤΑ Δράμας, Καλαμπακίου, Κεφαλαρίου, Αγίου Αθανασίου, Καλαμώνος και Μεγάλου Αλεξάνδρου οι οποίοι έχουν ήδη αναρτηθεί.
  • Στην Κοζάνη η ανάρτηση περιλαμβάνει χορτολιβαδικές εκτάσεις προκαποδιστριακού ΟΤΑ Κοζάνης
  • Στις Κυκλάδες τους Προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Αδάμαντος ( Μήλος), Ανάφης ( Ανάφη), Άνω Μεράς ( Μύκονος), Βόθωνος, Βουρβούλου, Έξω Γωνιάς, Ημεροβιγλίου, Θήρας, Θηρασίας, Καρτεράδου, Μεσαριάς, Οίας (Θήρα), Σικίνου , Άνω Μεριάς, Φολέγανδρου.

Οι δασικοί χάρτες σε Ανατολική και Δυτική Αττική θα περιλαμβάνουν και την πράξη αναδάσωσης μετά τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2017.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι αποφάσεις κήρυξης ως αναδασωτέων των εκτάσεων των πυρκαγιών του Ιουλίου έχουν ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες, έγκαιρα, σε χρόνο πολύ μικρότερο των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία και τις επόμενες ημέρες, πριν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, οι περιοχές που κηρύσσονται αναδασωτέες θα δημοσιευτούν σε ΦΕΚ.

Κατά το υπουργείο Περιβάλλοντος:

* Με τον δασικό χάρτη Μεγαρέων κλείνει η ανάρτηση για όλη τη Δυτική Αττική, όπως και με τον δασικό χάρτη της Δράμας.

* Οι δασικοί χάρτες της Δράμας και των Κυκλάδων είναι χάρτες που υλοποιήθηκαν άμεσα από τις ίδιες δασικές υπηρεσίες με δικά τους μέσα και προσωπικό και περιλαμβάνονται στο τελευταίο κύμα καταρτίσεων χαρτών που λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο από μελετητές ή συγκεκριμένες δασικές υπηρεσίες (Δράμας, Κυκλάδων, Καβάλας).

* Στην Κοζάνη γίνεται χρήση πρόβλεψης του νόμου 4389/2016 των δασικών χαρτών περί συμπληρωματικής ανάρτησης σε μετέπειτα χρόνο των χορτολιβαδικών εκτάσεων.