Υψηλούς μισθούς – συγκριτικά με τους συναδέλφους τους που εργάζονται στο ΕΣΥ –, πρόσληψη με δελτίο παροχής ειδικοτήτων που δεν προβλέπονταν από τον νόμο και διαδικασίες πρόσληψης αφήνοντας στο ΑΣΕΠ δευτερεύοντα ρόλο, αλλά με «ελεγχόμενες επιτροπές», είναι μόνο μερικά από τα προβληματικά σημεία που καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σχετικά με το πρόγραμμα Philos.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι τα σχετικά ντοκουμέντα και οι ισχυρισμοί – που αφορούσαν τη σταδιακή σύναψη σύμβασης για περίπου 850 γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.ά. – από τον Ιούλιο του 2017 έφτασαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς, με αποτέλεσμα να διαταχθεί διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Παρ’ όλα αυτά, και ενώ έχει συγκροτηθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο Μεικτό Κλιμάκιο Ελέγχου, δεν έχει ανακοινωθεί σχετικό πόρισμα.

Και ενώ το χθεσινό ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» έφερε στο φως της δημοσιότητας τις καταγγελίες των εργαζομένων του Κέντρου σχετικά με την πρώτη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος, η απάντηση του ΚΕΕΛΠΝΟ που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης δίνει εξηγήσεις που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη δεύτερη φάση – τη νέα, δηλαδή, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 1.575 θέσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ