«Στα μαχαίρια» ήρθαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Αλ. Τριανταφυλλίδη κατά την συνεδρίαση για την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της κυβερνητικής πολιτικής για την Ομογένεια.

Ο. κ. Κουίκ ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του και απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις βουλευτών και ετοιμάστηκε να φύγει όταν ο κ. Τριανταφυλλίδης του είπε ότι δεν μπορεί να αποχωρήσει από την συνεδρίαση. «Υπάρχουν ανειλημμένες, έχω τον Γερμανό πρόεδρο και άλλες δουλειές να κάνω», του είπε ο κ. Κουίκ, επισημαίνοντάς του ότι «με πήρατε τηλέφωνο και μου είπατε “έλα να τοποθετηθείς να απαντήσεις σε πέντε ερωτήσεις και να φύγεις”», κάνοντας έξαλλο τον προεδρεύοντα ο οποίος αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του.

«Σας έστειλα γραπτή πρόσκληση», του αντέτεινε, ενώ θιγμένος ο κ. Κουίκ που τον αμφισβήτησε σηκώθηκε όρθιος και γυρίζοντας προς την πλευρά του κ. Τριανταφυλλίδη άρχισε να διαμαρτύρεται εντόνως: «Θίγετε την τιμή μου κύριε», του είπε επιμένοντας ότι δέχθηκε τηλεφώνημα που του είπε να έρθει να μιλήσει και μετά από ορισμένες ερωτήσεις να φύγει λόγω των υποχρεώσεων που έχει.

«Αρνείστε την εντιμότητά μου», συνέχισε ο κ. Κουίκ, ενώ ο προεδρεύων τον εγκάλεσε επειδή είχε γυρίσει την πλάτη του στο Σώμα.

Ο υφυπουργός εξοργισμένος κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον διαψεύδει για την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ενώ απτόητος ο κ. Τριανταφυλλίδης του απάντησε ότι επικοινωνήσαμε γραπτώς και ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να προδικάσει σε πόσες ερωτήσεις θα απαντούσε ο κ. Κουίκ πριν αποχωρήσει.

Το «μπάχαλο» που προκλήθηκε έφερε σε αμηχανία τους βουλευτές που ζητούσαν από το προεδρείο να κλείσει το θέμα.

Αργότερα, ο κ. Τριανταφυλλίδης διάβασε την έγγραφη πρόσκληση που είχε στείλει στον υφυπουργό δηλώνοντας ότι το θέμα θεωρείται λήξαν. Αλλά και για τον κ. Κουίκ «έληξε το θέμα» αν και παρέμεινε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής.