Να δώσει τέλος στη συζήτηση για την επόμενη μέρα των εκλογών και τη σχέση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που προκαλεί αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής επιχειρεί η Φωφη Γενηματα.

10+1 Σημεια για την επόμενη μέρα

Στο πλαίσιο αυτό το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος παρουσίασε την Πέμπτη ένα κείμενο 11 σημειων για την στρατηγική μέχρι τις εκλογές αλλά και τις μετεκλογικές διεργασίες.

Στο ενημερωτικό σημείωμα επισημαίνεται ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τους σπόνσορες τους επιχειρούν να συντηρήσουν ένα σικέ δικομματικό παιχνίδι εντείνοντα την πόλωση και το διχασμό. Τονίζεται ότι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αντίβαρο και εκλογικό ανάχωμα στην παλινόρθωση της δεξιάς περνά μέσα από την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής.

Σε ότι αφορά την επόμενη μετά των εκλογών υπογραμμίζεται ότι κανένα κομματικό, επιχειρηματικό και μιντιακό επιτελείο δεν θα αποφασίσει προκαταβολικά ούτε μπορεί να επιβάλλει τις εξελίξεις. Αυτές θα καθοριστούν από το εκλογικό αποτέλεσμα, από τις επιλογές των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση η θέση του Κονηματος Αλλαγής είναι ότι ο τόπος μετά τις εκλογές χρειάζεται κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας με προοδευτική ατζέντα. Πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης είναι η αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα με τους δανειστές ιδιαίτερα όσο αφορά το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για κίνητρα ανάπτυξης αλλά και πολιτικές που θα διασφαλίσουν την κοινωνική συνοχή.

Το Κίνημα Αλλαγής ζητά από τους πολίτες ισχυρή εντολή για να δράσει ως καταλύτης στις μετεκλογικές εξελίξεις συμβάλλοντας στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας.

«Σε κάθε περίπτωση εμείς συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή τη μόνη αξιωμάτων δεν θα γίνουμε» επισημαίνεται στο κείμενο.