Ακόμη περισσότερα χρήματα θα λάβει καθεμία από τις 55 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο UEFA League Nations, όπως επιβεβαίωσε η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Η νικήτρια του νεοσύστατου τουρνουά θα βάλει στα ταμεία της το ποσό των 10,5 εκατ. ευρώ, τρία εκ. ευρώ περισσότερα από το αρχικά ανακοινωθέν ποσό.

Η «πληρωμή αλληλεγγύης» κάθε κράτους αυξάνεται κατά 50%, με περισσότερα οικονομικά κίνητρα και για τους τέσσερις νικητές της διοργάνωσης. Η αύξηση των χρημάτων κατέστη δυνατή με βάση την «οικονομική κατάσταση της UEFA» και «τα κέρδη από το Euro 2016».

Αυτό σημαίνει για παράδειγμα, ότι η Αγγλία που βρίσκεται στην κορυφαία ενότητα, θα κερδίσει τουλάχιστον 2,25 εκατ. ευρώ, ενώ η δεύτερη Βόρεια Ιρλανδία, η Ουαλία και η Δημοκρατία της Ιρλανδίας θα εισπράξουν τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ περισσότερα, με τη Σκωτία, στο τρίτο επίπεδο, να κερδίζει όχι λιγότερο από 1,125 εκατ. ευρώ.

Η διοργάνωση χωρίζεται σε τέσσερις λίγκες, με βάση την κατάταξη των συντελεστών κάθε έθνους, με 12 ομάδες σε πρωταθλήματα Α και Β, 15 σε League C και 16 σε πρωτάθλημα D με αγώνες πρώτης φάσης που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια των διακοπών των πρωταθλημάτων του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου.

Ένας νικητής από κάθε λίγκα θα κερδίσει μία θέση στα τελικά του Euro 2020, με τα τέσσερα κορυφαία κράτη της League A να μάχονται για την κατάκτηση της συνολικής πρωτιάς του UEFA Nations League τον Ιούνιο του 2019.

Η Αγγλία ηττήθηκε με 1-2 από την Ισπανία στο Γουέμπλεϊ στο εναρκτήριο ματς των ομάδων στη διοργάνωση και μεθαύριο (12/10) θα αντιμετωπίσει την Κροατία. Η Βόρεια Ιρλανδία γνώρισε την ήττα με το ίδιο σκορ από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, ενώ η Ουαλία επιβλήθηκε με 4-1 της Ιρλανδίας. Στη συνέχεια, όμως, ηττήθηκε 0-2 από την Δανία, ενώ η Σκωτία επικράτησε στο πρώτο της ματς με 2-0 επί της Αλβανίας.