Την άμεση αποκατάσταση των νοσοκομειακών γιατρών και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους ζητά από την κυβέρνηση ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Συγκεκριμένα ζητά, με πολιτική απόφαση, να γίνει άμεσα η προσαρμογή των μισθών των γιατρών, μετά τη δικαίωση τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας και ουσιαστικά να γίνει πράξη η δέσμευση του υπουργείου Υγείας, να χορηγήσει τα αναδρομικά στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο ΙΣΑ «στηρίζει τις προσφυγές τριτανακοπής που έχουν καταθέσει στο ΣτΕ, οι γιατροί του ΕΣΥ, προκειμένου να ακυρωθεί η 431/2018 απόφαση που ελήφθη από το ανώτατο δικαστήριο, εξαιρώντας τους γιατρούς ΕΣΥ από τη λήψη αναδρομικών».

Επίσης, καλεί το υπουργείο Υγείας να προβεί άμεσα στην πληρωμή των απλήρωτων εφημεριών καθώς κάθε καθυστέρηση στην καταβολή τους, όπως επισημαίνει, είναι καταχρηστική και απαράδεκτη.

«Καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις αδικίες εις βάρος των νοσοκομειακών γιατρών που αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας που καταρρέει. Οφείλει να τους διασφαλίσει επαγγελματικές και οικονομικές συνθήκες αξιοπρέπειας και να αποκαταστήσει τις εις βάρος τους αδικίες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.