Την κατάρρευση των ισχυρισμών της κυβέρνησης για ελλείμματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως σημειώνει το γραφείο Τύπου της ΝΔ, «στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία κατέρρευσε πλήρως η κυβερνητική μυθοπλασία για την ύπαρξη ελλειμμάτων στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Από την Πειραιώς επισημαίνουν πως «η πραγματογνωμοσύνη που διατάχθηκε μετά την καταγγελία του κ. Πολάκη για έλλειμμα 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ -τα οποία θυμίζουμε ότι σε πέντε λεπτά μετέτρεψε σε 140 εκατομμύρια- έγιναν, σύμφωνα με το πόρισμα, λογιστική διαφορά 87 εκατ. ευρώ».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ τονίζεται πως οι πραγματογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν διαπιστώσει κανένα έλλειμμα, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς και τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη για τα 87 εκατ. ευρώ των «δαπανών ειδικού σκοπού», τα οποία, όπως δηλώνουν στην Πειραιώς, αποδεικνύονται από τις τραπεζικές κινήσεις προκειμένου να μην υπάρχει ούτε η λογιστική διαφορά.

«Φυσικά η πλειοψηφία αρνήθηκε. Ακόμη ένας συριζαϊκός θησαυρός αποδεικνύεται άνθρακας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.