Την τελευταία φωτογραφία που δείχνει ζωντανό τον δημοσιογράφο, Τζαμάλ Κασόγκι, έδωσε σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Η φωτογραφία η οποία φέρει ημερομηνία 2 Οκτωβρίου 2018, έχει τραβηχτεί τη στιγμή που ο 59χρονος δημοσιογράφος μπαίνει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ως πηγή της φωτογραφίας η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για πρόσωπο κοντά στην έρευνα, το οποίο αποφάσισε να τους παραχωρήσει την φωτογραφία.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζαμάλ Κασόγκι επισκέφθηκε το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να ετοιμάσει τα χαρτιά για του γάμου του, όμως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι βγήκε ζωντανός από το κτίριο.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν το τη Σαουδική Αραβία, καθώς σύμφωνα με ανώνυμη πηγή η οποία μίλησε στο Reuters πιστεύουν πως ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο.

Το Ριάντ κάνει λόγο για «αστήριχτους» ισχυρισμούς και διαψεύδει τις κατηγορίες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι βγήκε ζωντανός από το κτίριο του προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.