Ιταλία: Εκτακτη κυβερνητική σύσκεψη για την οικονομία και την κοινωνία

Σε δυσθεώρητα ύψη το ιταλικό σπρεντ

Στην αδιάλλακτη στάση του επιμένει ο υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, την στιγμή που η αβεβαιότητα του ιταλικού προϋπολογισμού σπρώχνει σε ρεκόρ ανόδου πενταετίας το ιταλικό σπρεντ.

Το ιταλικό σπρεντ άγγιξε σήμερα τις 315 μονάδες, που αποτελούν και την αρνητικότερη επίδοση από τον Απρίλιο του 2013. Παράλληλα, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου του ιταλικού δημοσίου άγγιξε το 3,7%.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βράδυ της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί στο κυβερνητικό Μέγαρο της Ρώμης, νέα συνεδρίαση με θέμα τα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης.

Συνεδρίαση στην οποία αναμένεται να πάρουν μέρος ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, οι δυο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματτέο Σαλβίνι, όπως και ο υπουργός οικονομικών Τζοβάννι Τρία.

Κύριο ζητούμενο θα είναι η εφαρμογή του κοινωνικού προγράμματος της κυβέρνησης, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την έντονη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των αγορών.

Δίνοντας μια γεύση για το κλίμα που πρέπει να αναμένουμε το βράδυ, ο αρχηγός της Λέγκα και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, επανέλαβε σε δημοσιογράφους ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στον προϋπολογισμό», μία θέση που οδηγεί την Ιταλία σε μετωπική σύγκρουση με τις Βρυξέλλες, οι οποίες ζητούν τροποποιήσεις.

Κόντε: Η οικονομική ανάπτυξη θα είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις του ΔΝΤ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε, από την Φλωρεντία, στις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ανάπτυξη της ιταλικής δημόσιας οικονομίας, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι μεγαλύτερη.

«Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας θα είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις του ΔΝΤ. Έχουμε καταρτίσει με μεγάλη προσοχή τον νέο προϋπολογισμό της Ιταλίας», τόνισε ο Κόντε.

Πρόσθεσε, δε, ότι «το ΔΝΤ θα έπρεπε να αναθεωρήσει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας, βάσει του νέου προϋπολογισμού της Ιταλίας».

«Πρέπει να επιτρέψουμε στην οικονομία μας να εκφράσει όλη την θετική δυναμική της και να ασχοληθούμε με την κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας. Πάντα με απόλυτη σωφροσύνη», ολοκλήρωσε ο Κόντε.

Ακολουθήστε το BHMA στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο BHMA
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk